
Herfstige soep met pompoen, zoete aardappel en paprika
Deze romige, dieporanje soep is verwarmend en vol van smaak. De flespompoen en zoete aardappel zorgen voor natuurlijke zoetheid en een zachte structuur. Paprika blend van Foodfellows voegt diepte en umami toe, terwijl chili, knoflookpuree en ui zorgen voor warmte en hartigheid. Perfect als lunch met een dikke snee zuurdesem of een tosti van De Tweede Jeugd.
Porties: 4 personen
Tijd: ± 40 minuten
Ingrediënten
1 middelgrote flespompoen
1 grote zoete aardappel
1 grote gele ui
250 ml paprika blend van Foodfellows
1 liter groentebouillon
Zout en zwarte peper, naar smaak
Optioneel: peterselie en/of zure room
Bereidingswijze
1. Schil of was de flespompoen en zoete aardappel en snijd in grove stukken. Snijd de chilipeper in ringen (verwijder de zaadjes voor minder pit). Snijd de ui grof.
2. Verhit een soeppan met een scheut olie. Fruit de ui samen met de chilipeper en 1 tl knoflookpuree op middelhoog vuur tot de ui glazig is en geurig ruikt.
3. Voeg de gesneden pompoen en zoete aardappel toe aan de pan. Schenk 1 liter groentebouillon erbij. Breng aan de kook en laat de groenten 20 tot 25 minuten zachtjes koken, tot ze helemaal gaar zijn.
4. Schenk de paprika blend in de pan en laat enkele minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed mengen.
5. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
6. Garneer de soep met verse peterselie, schijfjes rode peper of een beetje zure room.
Serveren maar!
Producten uit dit recept
Tip: Serveer met een tosti van De Tweede Jeugd








