Bij Instock zetten we ons sinds 2014 in tegen voedselverspilling. Voorheen deden we dit met onze eigen Instock restaurants en cateringsbedrijf waar we heerlijke gerechten maakten van geredde producten. Nu redden we eten op grotere schaal met de horeca groothandel InstockMarket. Inmiddels heeft Instock, samen met andere chefs en restaurants in Nederland, al ruim 2 miljoen kilo aan eten gered van verspilling.  Tijdlijn

In 2014 begon ons avontuur. Onze visie en missie zijn altijd hetzelfde gebleven, maar de manier waarop we deze missie willen bereiken, is in de loop van de jaren veranderd. We zien de Instock restaurants als het bewijs dat het tegengaan van voedselverspilling in de horeca wel degelijk en op grote schaal mogelijk is. Samen met een grote groep aanbieders en onze enthousiaste klanten kunnen we nu met InstockMarket de strijd aangaan tegen voedselverspilling.

Van restaurants naar horeca groothandel

Het doel van Instock is altijd geweest om zoveel mogelijk kilo’s aan eten te redden, daarom ontstond in 2019 het idee van een online horeca groothandel. We bieden de hoogste kwaliteit reststromen en de lekkerste circulaire merken. Ons ‘Food Rescue Center’ bevindt zich in Diemen.


Ons team

Team Instock bestaat uit een groep enthousiaste mensen met een liefde voor goed en lekker eten en een sterke wens om een positieve impact op de wereld te hebben, waarbij we actief bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling. Onze kernwaarden zijn Bewust, Omdenken, Ondernemend, Professioneel en Fun. 

'We helpen bedrijven een snelle duurzame stap te zetten. Dit geeft mij veel voldoening'

Bart Roetert

Mede-oprichter & dagelijks bestuur

'Voedselverspilling reduceren is één van de meest effciënte manieren om klimaatopwarming tegen te gaan. Ik krijg veel energie van deze missie!'

Selma Seddik

Mede-oprichter & dagelijks bestuur

Floris Koolen

Commercieel manager

'Waarom kwalitatief goede producten weggooien? Super zonde! Daarom maak ik anderen graag enthousiast om te werken met de mooie reststromen de wij binnen krijgen'

Kim Janssen 

Account manager 

Rosan Steffens

Account manager 

Pien Wagenmans

Account manager 

Casper Klijntjes

Account manager 

'No time to waste!'

Erik Brands

Product manager

'Voedselverspilling is een onderwerp waar veel meer mensen zich bewust van moeten worden. Ik ben trots dat ik mij hiervoor kan inzetten door deze boodschap onder zoveel mogelijk mensen te verspreiden'

Demi Roelfs

Brand manager

'Ik vind verspilling echt heel erg zonde en ik geloof dat het anders kan. Samen met dit geweldige team wil ik voedselverpilling tegengaan!'

Farinaz Bouteie

Financieel medewerker

'Werken met reststromen en gered voedsel een tweede kans bieden geeft zo veel voldoening'

Niels Ijsbrandij

Operationeel manager

Tryntsje van der Leij

Assistent operationeel manager

Anouk Schoute

Teamleider kwaliteit

Isa van der Weij

Teamleider orderpick

Maud Appel

Stagiair analytics & data

Espérance van Rossum

Stagiair sales support

Walter Lekkerkerker

Stagiair sales supportWij helpen mensen met een arbeidsbeperking aan een betaalde baan

Bij InstockMarket vinden we dat iedereen een kans verdient om aan een baan te komen. Daarom werken wij samen met verschillende partijen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen bij het vinden van een passende baan.Allemansvrind (Diemen)

InstockMarket biedt mensen met een beperking, zoals het autismespectrumstoornis, ADHD, of een lichte vorm van gedragsproblemen, de mogelijkheid om werk te vinden. Deze mensen worden begeleid door Allemansvrind, een kleinschalige woonvorm die hen de kans geeft om onder begeleiding zelfstandig te wonen. Op deze manier kunnen ze zich verder ontwikkelen op het gebied van zelfstandigheid en zelfredzaamheid. 


Social Capital

Social Capital werkt hard om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Ze regelen alles, van werving tot verloning. InstockMarket is een van de gelukkige locaties die met hen samenwerkt. Samen bouwen we aan een inclusieve en diverse werkplek waar iedereen de kans krijgt op een baan die bij hen past.


Kans! op Arbeid & Begeleiding 

In Nederland geldt de inburgeringswet. Het doel van de Wet inburgering 2021 is dat inburgeringsplichtigen zo snel en volwaardig mogelijk meedoen aan de Nederlandse maatschappij. Een passende baan zal daar enorm aan bijdragen. En dat ze daarnaast zo snel mogelijk werk vinden. Samen met Kans! op Arbeid & Begeleiding biedt InstockMarket nieuwkomers een mooie werkplek. 


Jongerenconsulent

Sommige jongeren (18 t/m 27 jaar) zijn niet in staat om voldoende geld te verdienen om rond te komen. Als dit het geval is, kunnen ze een bijstandsuitkering aanvragen. Om in aanmerking te komen voor deze uitkering, moeten aanvragers aantonen dat ze actief op zoek zijn naar werk of een opleiding volgen. InstockMarket biedt flexibele werktijden aan om deze mensen te helpen bij het vinden van een passende baan.


Daarnaast bieden we producten aan in ons assortiment van merken die hetzelfde doen. Neem bijvoorbeeld De Tweede Jeugd. De Tweede Jeugd is met meer dan 30% werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt een erkende sociale firma. Of Lekker Brood. Het grootste deel van hun medewerkers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Sommigen hebben hun passie gevonden in het bakkersambacht, anderen brengen als chauffeur met veel zorg de vers afgebakken broden naar hun afnemers.

Search engine powered by ElasticSuite