Heerlijke snacks gemaakt van duurzaam geteelde oesterzwammen

Heerlijke snacks gemaakt van duurzaam geteelde oesterzwammen

Bij GRO draait alles om de veelzijdige en circulair geteelde oesterzwam. Deze paddenstoelen zijn niet alleen veelzijdig en smaakvol, maar bieden ook een duurzaam alternatief voor traditionele vleesproducten. Perfect voor elke keuken en goed voor de planeet.


Wat is GRO?

GRO, afgeleid van Green Recycled Organics, is een innovatief circulair bedrijf dat oesterzwammen kweekt op koffiedik reststromen. Deze reststromen worden verzameld bij restaurantketens, hotelketens en cateraars, waardoor ze een tweede leven krijgen als vruchtbare grond voor oesterzwammen. Dit duurzame teeltproces maakt gebruik van de natuurlijke textuur en umami-smaak van oesterzwammen als een voortreffelijk alternatief voor vlees, zelfs gewaardeerd door carnivore liefhebbers. Bovendien zijn oesterzwammen gezond en kunnen ze het hele jaar door in Nederland worden geteeld.


Een divers aantal aan producten

GRO biedt een uitgebreid assortiment aan producten, variërend van snacks tot burgers, ragoutbroodjes en chips. In samenwerking met Nederlandse familiebedrijven zijn alle producten ontwikkeld met een sterke focus op smaak. De gerechten zijn niet alleen lekker, maar ook eenvoudig te bereiden, wat ze ideaal maakt voor drukke keukens.

De producten van GRO zijn zo puur mogelijk samengesteld, met tot wel 80% paddestoelen als hoofdingrediënt. Zo bevat bijvoorbeeld het ragoutbroodje ook duurzaam geteelde knolselderij van Nederlandse bodem, wat bijdraagt aan een verminderde voetafdruk op het milieu.

‘Bij ons staat de zeer smakelijke, veelzijdige en circulair geteelde oesterzwam centraal waarvan wij heerlijke producten maken’, aldus Wouter Muis, Managing Director bij GRO.


GRO Together

Eind jaren ‘90 startte de vrouw van Jan Willem Bosman Jansen, de oprichter van GRO, een kindertehuis in Zimbabwe. Maar in 2009 kreeg het land te maken met voedselschaarste en begonnen ze met het gebruiken van restafval van koffieplantages om paddenstoelen te telen. In 2011 implementeerde Jan Willem dit idee in Nederland, wat leidde tot de oprichting van GRO.

GRO gelooft in impact, circulariteit en samenwerking, daar komt de slag ‘GRO Together’ vandaan. Zo worden op alle locaties waar GRO haar koffiedik ophaalt ook de producten van GRO verkocht, zo blijft de cirkel mooi rond. Op deze manier maakt GRO het mogelijk om samen het verhaal achter de producten te vertellen. Daarnaast denkt GRO graag mee met het bedenken van nieuwe recepten en bieden ze geregeld proeverijen aan. 


Duurzaamheid

GRO zet zich in voor maximale duurzaamheid in al hun processen. Oesterzwammen worden geteeld in een moderne kwekerij in Noord-Brabant, voorzien van zonnepanelen en warmtepompen. Hierdoor is slechts 15 liter water nodig voor 1 kg oesterzwammen, vergeleken met 15.500 liter water voor 1 kg rundvlees. Door te kiezen voor een GRO Oesterzwamburger bespaar je tot wel 77% CO2, 79% water- en 75% landgebruik ten opzichte van een gemiddelde vleesburger.


De kracht van samenwerken

GRO en InstockMarket tonen aan dat samen impact maken niet alleen effectiever maar ook leuker is. De samenwerking met Instockmarket is dan ook vanzelfsprekend. Ze dragen bij aan het versterken van de boodschap achter de producten van GRO en maken het mogelijk om het verhaal daarachter te delen. GRO inspireert niet alleen consumenten maar ook foodprofessionals door concrete voorbeelden te geven van hoe de overstap naar duurzaamheid en plantaardig eten gemaakt kan worden. Ook de impact die je maakt door hun producten te gebruiken, is belangrijk. Daarom kun je op alle productpagina’s op InstockMarket.nl zien hoeveel CO2, water- en landgebruik er bespaard kan worden in vergelijking met een gemiddeld vleesproduct.


Toekomstvisie

Wouter Muis, Managing Director bij GRO, droomt van een toekomstbestendig voedselsysteem gebaseerd op pure ingrediënten van Nederlandse bodem. Hij ziet mogelijkheden om deze visie internationaal uit te dragen, bijvoorbeeld in Singapore, waar GRO in de toekomst lokale oesterzwammen wil kweken en verwerken tot producten voor de lokale keuken. 

Door te kiezen voor GRO-producten draag je bij aan een duurzamer voedselsysteem zonder in te leveren op smaak en kwaliteit. Laten we samen streven naar een wereld waarin gezond, duurzaam en lekker hand in hand gaan.


Ontdek de producten van GRO bij InstockMarket

Direct aan de slag? Dat kan!

Zet een duurzame stap met InstockMarket!

Liever eerst persoonlijk contact?

Neem direct contact met ons op!

Search engine powered by ElasticSuite