Snacks met een missie: Rotterzwam's duurzame oesterzwammen voor de horeca

Snacks met een missie: Rotterzwam's duurzame oesterzwammen voor de horeca

Duurzaamheid is een essentieel thema in de horeca. Steeds meer chefs zijn op zoek naar producten die niet alleen smaakvol zijn, maar ook een positieve impact hebben op het milieu. Rotterzwam speelt in op deze behoefte met innovatieve snacks zoals kroketten, bitterballen en saucijzenbroodjes, gemaakt van oesterzwammen die groeien op gerecycled koffiedik. Dit circulaire proces biedt niet alleen een unieke smaakervaring, maar draagt ook bij aan het verminderen van voedselverspilling. Voor chefs die hun menu willen verduurzamen zonder concessies te doen aan kwaliteit, bieden de snacks van Rotterzwam een waardevolle aanvulling op het aanbod.

Rotterzwam's circulaire missie

Wat begon als een idee in Rotterdam is uitgegroeid tot een beweging: afval omzetten in iets waardevols. Koffiedik, een afvalproduct dat normaal gesproken wordt weggegooid, vormt de basis voor de teelt van oesterzwammen bij Rotterzwam. Dit innovatieve gebruik van koffiedik illustreert Rotterzwam’s missie: het tegengaan van voedselverspilling en het bevorderen van duurzame voedselproductie. Door afvalstromen een tweede leven te geven, laat Rotterzwam zien hoe  de circulaire economie kan werken in de praktijk. Dit inspireert chefs om bewuster na te denken over ingrediënten en hun herkomst.

Duurzame snacks met een umami-twist

Rotterzwam heeft hun oesterzwammen getransformeerd in ambachtelijke snacks: kroketten, bitterballen en saucijzenbroodjes. Deze klassiekers worden in een modern jasje gestoken dankzij de rijke umamismaak van de oesterzwammen. In plaats van een simpele vervanging voor vlees te bieden, zijn deze snacks een volwaardig, plantaardig alternatief dat zowel traditionele vleesliefhebbers als bewuste eters aanspreekt. Wat de producten van Rotterzwam echt onderscheidt, is de hoge concentratie aan oesterzwammen, wat zorgt voor een diepe, hartige smaak en een fijne textuur die in geen enkele andere vergelijkbare snack te vinden is. Bovendien zorgt het knapperige korstje voor de perfecte bite, wat deze snacks tot een onweerstaanbare keuze maakt voor elke gelegenheid.   

Rotterzwam's oesterzwammen als onmisbare keukenfavorieten

Voor horecaondernemers bieden de snacks van Rotterzwam talloze mogelijkheden. De kroketten, bitterballen en afgebakken saucijzenbroodjes passen perfect op borrelplanken, lunchmenu's of als luxe hapje bij de borrel. Dankzij de fijne structuur en rijke smaak kunnen ze in verschillende keukens worden ingezet, van moderne plant-based concepten tot traditionele gerechten. Ze zijn snel te bereiden en gemakkelijk te integreren in het dynamische ritme van een professionele keuken, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit of duurzaamheid.

Of je nu werkt met innovatieve, plantaardige gerechten of een twist wilt geven aan klassieke snacks, Rotterzwam biedt een veelzijdig product dat in elke keuken zijn plek kan vinden. Serveer ze met huisgemaakte dips, als verantwoord alternatief bij de borrel, of als blikvanger op de kaart.

Verkrijgbaar bij InstockMarket

Met Rotterzwam voeg je niet alleen smaak, maar ook duurzaamheid toe aan je keuken. Hun oesterzwammen-snacks zijn ideaal voor chefs die bewust willen koken en voedselverspilling willen tegengaan. Via InstockMarket zijn deze producten nu eenvoudig verkrijgbaar voor de horeca.

Zoals Rotterzwam zelf zegt: "Onze samenwerking met InstockMarket stelt ons in staat om onze missie om voedselverspilling te verminderen en duurzame voeding te bevorderen, verder te verspreiden. We zijn verheugd dat onze innovatieve producten nu via dit geweldige platform beschikbaar zijn en kijken uit naar een succesvolle samenwerking."



Benieuwd naar de producten van Rotterzwam? Ontdek ze hieronder!

Search engine powered by ElasticSuite