
Kerrie-courgettesoep met cashew
Soep op je menu is altijd een goed idee nu de dagen kouder worden, zeker als je groenten hebt met een schoonheidsfoutje. Een courgette met wat schilschade? Daar proef en zie je in deze romige kerriesoep niets meer van! De soep krijgt haar volle smaak door de geurige kerrie en de rogge-miso van Fermi, die zorgt voor een diepe, hartige umami. Als finishing touch komen ongebrande cashewnoten van Johnny Cashew overheen voor een lekkere bite. Johnny Cashew gebruikt zowel hele als gebroken noten, zodat er niets verloren gaat.
Porties: 20 personen
Tijd: 35 minuten
Ingrediënten
200 gr Gele ui
3 kg Courgette
1 tl Kerriepoeder
300 gr Fermi roggemiso
200 ml Kookroom
2 l Water
300 gr Johnny Cashew Ongebrande Cashewnoten
Olie, zout, peper
Bereidingswijze
- Snijd de gele ui fijn en de courgettes in kleine blokjes
- Verhit olie in een grote soeppan en fruit de ui glazig
- Voeg het kerriepoeder en de miso toe, bak kort mee
- Doe de courgetteblokjes erbij, bak tot ze vocht loslaten
- Voeg het water toe, breng aan de kook en laat ±15 minuten zachtjes koken tot de courgette zacht is
- Haal de pan van het vuur, voeg de kookroom toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep
- Top af met cashewnoten
Serveren maar!
Producten uit dit recept