InstockMarket is een B Corp!

InstockMarket is een B Corp!

We hebben geweldig nieuws om met jullie te delen - InstockMarket is een B Corp!


Business as a force for good

Maar wacht even, wat betekent dat eigenlijk? Een B Corp, oftewel “Benefit for all Corporation”, is een bedrijf dat erkend wordt voor zijn positieve impact op de samenleving en de planeet. Het is een wereldwijd erkende certificering voor bedrijven die voldoen aan de strengste eisen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het gaat niet alleen om winst maken; het gaat om de impact die een bedrijf heeft op bestuur, werknemers, gemeenschap, milieu en klanten.


Waarom past dit zo goed bij ons? 

Sinds 2014 is het onze missie om voedselverspilling tegen te gaan en duurzame voedselconsumptie te bevorderen. We begonnen met het serveren van heerlijke gerechten in ons restaurant, gemaakt van ingrediënten die anders zouden worden verspild. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een online horeca groothandel waar we op nog grotere schaal voedsel kunnen redden. Door voedselverspilling te verminderen, pakken we niet alleen het probleem bij de bron aan, maar dragen we ook bij aan een beter milieu. En als B Corp zullen we blijven streven naar verbetering op alle fronten.


 

“ Eigenlijk hebben we altijd gewerkt vanuit de B Corp filosofie en ons zo gevoeld, maar het is heel fijn om de certificering op zak te hebben!

- Selma Seddik, oprichter en dagelijks bestuur


Impact maken stopt nooit!

We blijven streven naar een positieve verandering, want impact maken stopt nooit! De B Corp-certificering erkent onze huidige inzet voor sociale en ecologische verantwoordelijkheid, en markeert waar we het nog beter kunnen doen. Elke drie jaar wordt onze impact opnieuw beoordeeld door B Lab. Trots op onze rol in de B Corp-community, dagen we onszelf voortdurend uit en streven we naar hogere standaarden.

Als B Corp geloven we in de kracht van bedrijven om een positieve kracht voor verandering te zijn. Ons doel is om anderen te inspireren en samen te werken aan een meer duurzame en sociale toekomst. Samen kunnen we een verschil maken!