In Nederland wordt jaarlijks zo'n 1,8 tot 2,5 miljoen
ton eten in de gehele voedselketen verspild.
Alle landbouwgrond, energie, water en Co2-uitstoot voor
de productie hiervan, gaan hiermee verloren.
Dit heeft een enorme impact op onze aarde.
Wie is verantwoordelijk?
Verspilling gebeurt in de hele voedselketen. Het meeste voedsel wordt verspild bij de consument thuis: zo'n 42% van alle voedselverspilling. Maar ook bij de producent, de supermarkt en in de horeca kan er veel voedselverspilling voorkomen worden.


Veel voedselverspilling is onnodig:
een afwijkende maat, verkeerd gelabelde verpakkingen,
gecancelde orders of simpelweg overschotten






InstockMarket vormt hiervoor
een mooie oplossing
Wanneer de reguliere handel het niet meer wil of kan aannemen, kunnen wij met InstockMarket
de producten overnemen en aanbieden aan chefs. De chefs waar wij mee werken zijn flexibel en creatief
en maken culinaire creaties van producten die anders worden weggegooid. Bovendien wordt minimaal
20% of 30% van wat er wordt opgehaald gedoneerd aan goede doelen zoals de Voedselbank en Buurtbuik.
Ben jij een horeca afnemer en wil jij snel een duurzame stap zetten? Lees dan gauw verder of meld je meteen aan.