Smaakvol gemak in jouw keuken: Ontdek Faiafood’s producten van ui, knoflook en gember

Smaakvol gemak in jouw keuken: Ontdek Faiafood’s producten van ui, knoflook en gember

Smaakmakers zoals ui, knoflook en gember mogen niet ontbreken in de keuken. Faiafood zorgt ervoor dat jij deze onmisbare producten met gemak kunt toevoegen aan jouw gerechten. Ze ontwikkelden onder andere kant-en-klaar purees van deze smaakmakers, zodat jij je kan focussen op wat écht belangrijk is: het bereiden van de beste gerechten voor je gasten. Lees snel verder en leer de producten van Faiafood kennen.


Van reststromen naar duurzame producten

Faiafood is ontstaan uit de samenwerking tussen vier telers, verwerkers en producenten: Waterman Onions, Roussel Onions, Biesheuvel Knoflook en Sawari Fresh International (gember). Families met jarenlange ervaring en die hun producten tot in de puntjes kennen.

Bij de teelt en het verwerken van de producten gaat er helaas altijd een deel verloren. Denk hier bijvoorbeeld aan de topjes van de gember die afbreken. Deze zijn nog van goede kwaliteit, maar te klein om los te verkopen. Hetzelfde gebeurt met reststromen van ui en knoflook. Daarom ontwikkelden ze mooie producten van deze reststromen. Denk hierbij aan kant-en-klare purees of gembershots, die beide veelzijdig in gebruik zijn. Hierdoor haalt Faiafood het beste uit hun producten en dragen ze een steentje bij aan een beter milieu. Voedselverspilling is niet alleen zonde van het eten, maar het land, water en CO2-uitstoot dat nodig is voor de productie gaat ook verloren. 

'We hebben duurzame producten, omdat we geen afval overhouden – we gebruiken de gehele teelt. Daarnaast zijn de producten ook nog eens gezond, omdat onze producten essentiële vitaminen en antioxidanten bevatten', - Sander Kleinjan, één van de initiatiefnemers van Faiafood.


Verse smaakmakers direct van het land


Duurzaamheid, gezondheid en gemak in elke keuken

Alle initiatiefnemers van Faiafood brengen ieder hun eigen unieke expertise en creativiteit in. De jarenlange ervaring zorgt voor hoge kwaliteitsproducten. Duurzaamheid, gezondheid en gemak zijn pijlers die gelden voor alle producten van Faiafood. Zo ontwikkelden kant-en-klare purees, gemaakt van verse knoflook, ui en gember. Een echt gemaksproduct voor in de keuken en een essentiële smaakmaker voor elk gerecht. Vieze handen en snijwerk van deze producten is hiermee verleden tijd. 

Wanneer je gerecht nog een smaakboost nodig heeft, kun je naar eigen smaak op elk moment van het kookproces de puree toevoegen.

Naast de purees produceert Faiafood van gember diverse gember shots. Door de verschillende toepassingen van gembershots zijn ze veelzijdig in gebruik. De shots zijn een perfecte toevoeging aan de menukaart voor een frisse kickstart of een gezonde oppepper. Daarnaast zijn de gembershots geschikt om gerechten op smaak te brengen en voor een pittige cocktail en mocktail. 

Omdat de producten vers van het land verwerkt worden, zijn alle producten van Faiafood hoog van kwaliteit en zitten ze vol met essentiële vitaminen en antioxidanten. 


Ambitieuze plannen

In de nabije toekomst heeft Faiafood ambitieuze plannen om haar assortiment verder uit te breiden. Terwijl ze nieuwe producten ontwikkelen, blijven ze trouw aan hun diepgewortelde pijlers. Hun streven? Het creëren van duurzame en gezonde gemaksproducten. Daarnaast zijn ze hard op weg om alle gember te telen in Nederlandse kassen. 

Ontdek de producten van Faiafood bij InstockMarket!


Gember pimms cocktail met Faia appel citroen gembershot

Groene curry met kip en limoen met Faia gember- en knoflookpuree

Spicy jus d'orange espresso, gembercocktail met Faia appel citroen gembershot


Direct aan de slag? Dat kan!

Zet een duurzame stap met InstockMarket!

Liever eerst persoonlijk contact?

Neem direct contact met ons op!