Smaakmakers zoals uien, knoflook en gember mogen niet ontbreken in de keuken. Faiafood zorgt ervoor dat jij deze onmisbare producten met gemak kunt toevoegen aan jouw gerechten. 


Van reststromen naar duurzame producten

Faia is ontstaan uit de samenwerking tussen vier telers, verwerkers en producenten: Waterman Onions, Roussel Onions, Biesheuvel Knoflook en Sawari Fresh International (gember). Families met jarenlange ervaring en die hun producten tot in de puntjes kennen.

Bij de teelt en het verwerken van de producten gaat er helaas altijd een deel verloren. Denk hier bijvoorbeeld aan de topjes van de gember die afbreken. Deze zijn nog van goede kwaliteit, maar te klein om los te verkopen. Hetzelfde gebeurt met reststromen van uien en knoflook. Daarom ontwikkelden ze mooie producten van deze reststromen. Denk hierbij aan kant-en-klare purees of gember shots, die beide veelzijdig in gebruik zijn. Hierdoor haalt Faiafood het beste uit hun producten en dragen ze een steentje bij aan een beter milieu. Voedselverspilling is niet alleen zonde van het eten, maar het land, water en CO2-uitstoot dat nodig is voor de productie gaat ook verloren. 



Duurzaamheid, gezondheid en gemak in elke keuken

Alle initiatiefnemers van Faiafood brengen ieder hun eigen unieke expertise en creativiteit in. Omdat de producten vers van het land verwerkt worden, zijn alle producten van Faiafood hoog van kwaliteit en zitten ze vol met essentiële vitaminen en antioxidanten. 

Meer weten over Faia. Lees hier de blog en leer de producten van Faiafood kennen.




Ontdek het assortiment

Smaakmakers 


Gember shots