Deze falafel is circulair, super smaakvol & onmisbaar op jouw menukaart

Deze falafel is circulair, super smaakvol & onmisbaar op jouw menukaart

Met de groeiende populariteit van vegetarisch en plantaardig eten, wordt falafel steeds populairder. Je kan met het gerecht eindeloos variëren. Ook de mensen achter het circulaire merk Falafval gingen de uitdaging aan om een heerlijke falafel te ontwikkelen. Maar niet zomaar falafel, een falafel waarmee je impact maakt.

Oorspronkelijk is falafel een traditioneel gerecht uit het Midden-Oosten, bekend als streetfood. Maar inmiddels heeft falafel zijn weg gevonden naar een breder publiek ver buiten de regio. Ook in Nederland is falafel tegenwoordig onmisbaar. Je komt het gerecht tegen op festivals tot aan luxe restaurants.


De unieke ingrediënten van Falafval

De falafel van Falafval onderscheidt zich door hun unieke ingrediënten. De falafel bestaat voor één derde uit geredde groenten van lokale voedselproducenten. Dit kunnen groenten zijn met een cosmetische afwijking of simpelweg een overschot. Producten die anders ongebruikt zouden blijven, worden nu verwerkt in een heerlijke falafel. Naast deze geredde groenten komen de overige grondstoffen, waaronder de gele erwt (60%), uit lokale regeneratieve landbouw. Regeneratieve landbouw is een duurzame benadering waarbij landbouwpraktijken worden toegepast die de gezondheid van de bodem verbeteren en de biodiversiteit bevorderen. Dit resulteert niet alleen in een smaakvolle falafel maar ook in een eerlijke falafel.


Van passie naar product

In 2019 introduceerde Falafval hun 'Falafval' balletjes. Een product dat ontstaan is uit pure passie en experimenten met groentepulp, restanten van sapjes in een lokale juicebar. Hoewel dit smakelijk was, bleek het niet schaalbaar. Gelukkig vonden ze een oplossing door samen te werken met partijen die grootschalig reststromen paprika, ui en knoflook konden leveren. Het resultaat was een vernieuwd recept dat niet alleen lekkerder was, maar ook beter schaalbaar. Falafval ging verder en ontwikkelde een unieke burger, hoewel niet zonder uitdagingen. Door te streven naar de perfecte smaak, kwamen ze tot het besef dat ze meer binding moesten toevoegen om de burger steviger te maken. Met de juiste aanpassingen in hun receptuur en de aanschaf van een speciale burgermachine, bereikten ze de gewenste consistentie en visuele aantrekkelijkheid.Smaak en ethiek: het handelsmerk van Falafval

Falafval onderscheidt zich door smaak en ethiek. Terwijl andere falafel soms droog kan zijn, blinken Falafvals uit in sappigheid en rijke smaak. Ze zijn niet alleen 100% plantaardig, maar ook lokaal geproduceerd met een verhaal dat verder gaat dan alleen voedselbereiding. Bij Falafval is elke hap een duurzame keuze met een lokale impact. Samen met InstockMarket als verkoopkanaal voor de horeca zet Falafval met hun producten een mooie stap in duurzaam en lekker eten.


Duurzaamheid kan super lekker zijn

De dromen van Falafval zijn groot maar simpel: zoveel mogelijk eten redden door lekker eten te serveren. Ze willen dé falafel van Nederland worden en schitteren op de leukste evenementen met hun foodtruck. Daarnaast kunnen horecazaken aan de slag door de producten van Falafval te bestellen bij InstockMarket. Falafval wil laten zien dat 100% plantaardig eten niet ten koste hoeft te gaan van smaakbeleving. Duurzaamheid kan namelijk net zo lekker zijn, en Falafval bewijst dat met elke hap.


Ontdek Falafval bij InstockMarket

Direct aan de slag? Dat kan!

Zet een duurzame stap met InstockMarket!

Liever eerst persoonlijk contact?

Neem direct contact met ons op!