Meergranen maxi brood (b)
Wil jij jouw buffet voorzien van ambachtelijke broden? En wil je daarbij dat het voedzaam en smaakvol is? Kies voor Lekker Brood!
Het deeg van de meergranen maxi brood van Lekker Brood bestaat enkel uit meel, water, zout en onze desemcultuur met daaraan toegevoegd een uniek brouwstuk. Een brouwstuk (of kookstuk) om brood mee te maken, is een eeuwenoude techniek die bakkers nog maar zelden gebruiken. Het gebruik ervan is nagenoeg in de vergetelheid geraakt door de ontwikkeling van snelle, vluchtige technieken in de afgelopen eeuw. Bij Lekker Brood hebben ze dit oude proces een nieuw leven ingeblazen! Het is arbeidsintensiever en tijdrovender, maar het zorgt wel voor veel meer smaak en malsheid.
Door het brouwstuk aan het deeg toe te voegen, verhogen ze het vochtgehalte in het brood. Het maakt het kruim (het binnenste van een brood) malser, elastischer en spekkiger. Ook zorgt het brouwstuk voor een vezelrijker en smaakvoller eindproduct waardoor er minder beleg nodig is voor de lekkerste smaakbeleving. En zo niet het belangrijkste: het brood blijft langer vers, doordat de biologische grondstoffen door het kookstuk beter geconserveerd zijn.
Over Lekker Brood
In de bakkerij van Lekker Brood wordt meer dan 60% van alle gewerkte uren ingevuld door mensen met een arbeidsbeperking. Met het intensieve arbeidsproces redden ze 'social waste'. Voor dit product is dat 41 minuten arbeid per doos voor iemand met een arbeidsbeperking. Alle broden en broodspecialiteiten van Lekker Brood worden gebakken met biologische grondstoffen.
Allergenen | Gluten, Tarwe, Soja, Sesam, Rogge, Haver |
---|---|
Bewaarcondities | Diepvries. Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Na ontdooien 3 dagen houdbaar. |
Merknaam | Lekker Brood |
Nutriënten | Energie (KJ) 973 KJ, Energie (Kcal) 232 Kcal, Eiwit 8,26 g, Koolhydraten 36,27 g, Suikers 0,69 g, Vetten 5,42 g, Verzadigd 0,65 g, Voedingsvezels 2,43 g, Zout 0,89 g |
Temperatuurstroom | Diepvries |