Meergranen breekbrood (b)
Het deeg van onze meergranen breekbrood bestaat enkel uit meel, water, zout en onze desemcultuur met daaraan toegevoegd een uniek brouwstuk. Een brouwstuk (of kookstuk) om brood mee te maken, is een eeuwenoude techniek die bakkers nog maar zelden gebruiken. Het gebruik ervan is nagenoeg in de vergetelheid geraakt door de ontwikkeling van snelle, vluchtige technieken in de afgelopen eeuw. Bij Lekker Brood hebben we dit oude proces een nieuw leven ingeblazen! Het is arbeidsintensiever en tijdrovender, maar het zorgt wel voor veel meer smaak en malsheid.
Door het brouwstuk aan het deeg toe te voegen, verhogen we het vochtgehalte in het brood. Het maakt het kruim (het binnenste van een brood) malser, elastischer en spekkiger. Ook zorgt het brouwstuk voor een vezelrijker en smaakvoller eindproduct waardoor er minder beleg nodig is voor de lekkerste smaakbeleving. En zo niet het belangrijkste: het brood blijft langer vers, doordat de biologische grondstoffen door het kookstuk beter geconserveerd zijn.
In de bakkerij van Lekker Brood wordt meer dan 60% van alle gewerkte uren ingevuld door mensen met een arbeidsbeperking. Met ons intensieve arbeidsproces redden wij 'social waste'. Voor dit product is dat 46 minuten arbeid per doos voor iemand met een arbeidsbeperking.
Onze certificaten:
- PSO 30+ (geschikt voor social return)
- Skal (alle ingrediënten zijn biologisch en traceerbaar)
Allergenen | Gluten, Tarwe, Soja, Sesam, Rogge, Haver |
---|---|
Bewaarcondities | Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Na ontdooien 3 dagen houdbaar. |
Merknaam | Lekker Brood |
Nutriënten | Energie (KJ) 973 KJ Energie (Kcal) 232 Kcal Eiwit 8,26 g Koolhydraten 36,27 g, suikers 0,69 g Vetten 5,42 g verzadigd 0,65 g Voedingsvezels 2,43 g, Zout 0,89 g |
Temperatuurstroom | Diepvries |