Meergranen breekbrood (b)

Lekker Brood
Op voorraad
SKU
20709_VB
Gegroepeerde productitems
Naam Beschikbaar Prijs
Meergranen breekbrood (b) - 12 X 560G 22

Het deeg van onze meergranen breekbrood bestaat enkel uit meel, water, zout en onze desemcultuur met daaraan toegevoegd een uniek brouwstuk. Een brouwstuk (of kookstuk) om brood mee te maken, is een eeuwenoude techniek die bakkers nog maar zelden gebruiken. Het gebruik ervan is nagenoeg in de vergetelheid geraakt door de ontwikkeling van snelle, vluchtige technieken in de afgelopen eeuw. Bij Lekker Brood hebben we dit oude proces een nieuw leven ingeblazen! Het is arbeidsintensiever en tijdrovender, maar het zorgt wel voor veel meer smaak en malsheid. 
 

Door het brouwstuk aan het deeg toe te voegen, verhogen we het vochtgehalte in het brood. Het maakt het kruim (het binnenste van een brood) malser, elastischer en spekkiger. Ook zorgt het brouwstuk voor een vezelrijker en smaakvoller eindproduct waardoor er minder beleg nodig is voor de lekkerste smaakbeleving. En zo niet het belangrijkste: het brood blijft langer vers, doordat de biologische grondstoffen door het kookstuk beter geconserveerd zijn.
 

In de bakkerij van Lekker Brood wordt meer dan 60% van alle gewerkte uren ingevuld door mensen met een arbeidsbeperking. Met ons intensieve arbeidsproces redden wij 'social waste'. Voor dit product is dat 46 minuten arbeid per doos voor iemand met een arbeidsbeperking.

Onze certificaten:

  • PSO 30+ (geschikt voor social return)
  • Skal (alle ingrediënten zijn biologisch en traceerbaar)
Meer informatie
Allergenen Gluten, Tarwe, Soja, Sesam, Rogge, Haver
Bewaarcondities Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Na ontdooien 3 dagen houdbaar.
EAN handels eenheid 000011370123
Merknaam Lekker Brood
Nutriënten Energie (KJ) 973 KJ Energie (Kcal) 232 Kcal Eiwit 8,26 g Koolhydraten 36,27 g, suikers 0,69 g Vetten 5,42 g verzadigd 0,65 g Voedingsvezels 2,43 g, Zout 0,89 g
Temperatuurstroom Diepvries
Search engine powered by ElasticSuite