Geen verspilling, maar heerlijke ketchup van The Ketchup Club

Geen verspilling, maar heerlijke ketchup van The Ketchup Club

Smaak, een eerlijke prijs en duurzaamheid. Wat wil je als chef nog meer? Dit is precies waar de focus ligt bij The Ketchup Club. Leer The Ketchup Club en hun prachtige producten kennen. 


Impact maken voor mens en planeet

‘The world needs more ketchup’: dit is het motto van The Ketchup Club. Niet alleen omdat het een smaakvolle toevoeging is bij veel gerechten, maar ook omdat door deze conserveringtechniek groente en fruit langer houdbaar wordt gemaakt. 

The Ketchup Club gaat op een unieke manier te werk. Ze werken samen met meer dan 100 Keniaanse boerenfamilies voor het maken van hun ketchups. Normaal gesproken gaat 40% van de tomatenoogst in Kenia verloren. Dit zijn voornamelijk overschotten als gevolg van een grillige afzetmarkt. Super zonde, vonden ook de mensen achter The Ketchup Club. Daarom bedachten ze een eenvoudige en effectieve oplossing: het drogen van tomaten. Boeren krijgen door deze werkwijze meer inkomen en de natuur meer kans want er gaat minimaal verloren. 

Soms is het beter voor het milieu om ingrediënten uit andere landen te halen. Tomaten hebben bijvoorbeeld veel zon nodig om te groeien. In Nederland groeien tomaten in verwarmde kassen, waar vaak veel gas voor wordt gebruikt. In Kenia groeien de tomaten in de zon, wat ook nog eens zorgt voor een volle zongerijpte smaak. Ze worden, net als de mango’s, lokaal gedroogd. Het drogen van de ingrediënten zorgt voor een intensere smaak. The Ketchup Club gebruikt biologische rietsuiker in plaats van geraffineerde suikers en onze ketchup bevat veel minder suiker dan de meeste andere ketchup.


Van project naar community

In 2015 is The Ketchup Club met het dankbare avontuur begonnen onder de naam The Ketchup Project. Van een project zijn ze inmiddels uitgegroeid tot een hechte community die bestaat uit zowel 100 Keniaanse boerenfamilies als enthousiaste ketchup-liefhebbers in Nederland.

InstockMarket werkt al heel wat jaren samen met The Ketchup Club. Samen zetten we voedselverspilling op de kaart.

‘Wat veel mensen niet weten is dat voedselverspilling ook in ontwikkelingslanden zoals Kenia het geval is. Daar bereikt meer dan 50% van de oogst van onder andere tomaten en mango’s om uiteenlopende redenen nooit de consument. Door onze producten aan te bieden bij InstockMarket hopen we dit onder de aandacht te brengen en dit probleem op te lossen’ - Anne Janssens, oprichter van The Ketchup Club.


Team The Ketchup Club


Heerlijke ketchups in verschillende smaken

De ketchups van de The Ketchup Club zijn verkrijgbaar in drie smaakvarianten en verschillende verpakkingsgroottes


Ambitieuze toekomstplannen

In de afgelopen jaren heeft The Ketchup Club samen met hun Keniaanse collega’s, boerenfamilie en hun coöperaties vele duizenden kilo’s tomaten en mango’s kunnen redden van de verspilling. 

Het doel is om in 2026 samen te werken met minimaal 2.000 boeren en te voorzien van een stabiel en eerlijk inkomen en daarmee hun oogst volledig te benutten. Hiermee kunnen ze ruim 15.000 familieleden en leefgemeenschappen een betere toekomst bieden zonder verspilling. Daarnaast willen ze lokaal extra werkgelegenheid bieden aan meer dan 5.000 mensen, waarvan een groot deel vrouwen jonger dan 35 jaar. Ambitieuze toekomstplannen goed voor de mens en de planeet. 

Ontdek een nieuwe ketchup-ervaring van The Ketchup Club bij InstockMarket. 


De producten van The Ketchup Club zijn een smaakvolle toevoeging bij veel gerechten


Direct aan de slag? Dat kan!

Zet een duurzame stap met InstockMarket!

Liever eerst persoonlijk contact?

Neem direct contact met ons op!

Search engine powered by ElasticSuite