Plantaardige Jus & crèmes van JusBros.: de perfecte basis of topping voor jouw gerecht

Plantaardige Jus & crèmes van JusBros.: de perfecte basis of topping voor jouw gerecht

Het maken van heerlijke groentegerechten die echt indruk maken, is best ingewikkeld. Het vergt veel tijd, kennis, vaardigheid en creativiteit. Keukens staan daarnaast om allerlei redenen onder enorme druk. Chefs Vincent en Richard begrijpen dat heel goed. Daarom hebben ze hun krachten gebundeld en hun passie voor plantaardig eten gebruikt om smaakvolle plantaardige producten te ontwikkelen. Deze producten, onder andere de plantaardige jus, vormen een geweldige basis voor de gerechten in jouw keuken.

Er zijn veel redenen om de plantaardige keuken te ontdekken. Groenten, verse kruiden en vruchten zijn een uitdagende inspiratiebron. Daarnaast is er een groeiende vraag naar lekkere plantaardige gerechten, zegt Richard Leidekker, één van de gezichten achter JusBros. De Nieuwe Nederlandse keuken, die een balans zoekt met 80% plantaardige en 20% dierlijke ingrediënten, spreekt hem enorm aan. Met ruim 25 jaar culinaire ervaring in gerenommeerde restaurants, werkt hij tegenwoordig als innovatie chef aan het ontwikkelen van plant-based food ingrediënten voor de professionele markt. 

Samen met Vincent van der Zalm, die meer dan 18 jaar ervaring heeft in diverse sterrenrestaurants, waaronder acht jaar als chef-kok van het tweesterrenrestaurant Parkheuvel, vormt hij het team van JusBros. Tegenwoordig richt Vincent zich op ondernemen en culinaire consultancy.

Met hun jarenlange ervaring bundelden Richard en Vincent hun krachten om andere chefs gemak te bieden met een basis voor plantaardige gerechten.  In hun eigen productiekeuken hebben ze de Vegetable Jus ontwikkeld. Deze jus, volledig plantaardig en ambachtelijk bereid, wordt gemaakt door groenten, paddenstoelen en zeewier te snijden en te roosteren. Vervolgens trekken ze hier een fond van, zeven het, en reduceren het tot een heerlijke Jus. Verpakt in een vacuümzak, is de Jus eenvoudig te verwarmen in een stoomoven. De Jus heeft een mooie dikte en een filmend mondgevoel, vergelijkbaar met een traditionele Jus de Veau. Je kunt het direct serveren of gebruiken als basis voor je eigen plantaardige Jus of stoofpot. Zo creëer je gerechten die aan tafel een ware belevenis zijn.

Richard benadrukt enthousiast: "Het is geweldig om te zien dat onze producten hun weg hebben gevonden naar de meest gerenommeerde restaurants. Er is altijd ruimte voor ambacht en constante kwaliteit, dat weet ik zeker."

Recentelijk hebben Richard en Vincent hun assortiment uitgebreid met Vegetable Crèmes. Ze hebben deze ontwikkeld in reactie op de groeiende vraag naar mooie, gladde groentecrèmes die passen bij het seizoen. Net als bij al hun producten streven we naar versheid en volledige plant-based ingrediënten.

Het concept is eigenlijk heel eenvoudig: door volledig plant-based te werken, vermijden ze grotendeels de complexiteit die allergenen met zich meebrengen. Dat betekent geen extra voorbereiding omdat er geen lactose en gluten aan de crèmes zijn toegevoegd. Richard en Vincent kijken hoopvol naar de toekomst. ‘Met onze blik op de toekomst willen we ons blijven richten op het ontwikkelen van producten voor chefs die zowel de hoogste kwaliteit verwachten als moeten omgaan met de realiteit van tijdsdruk en complexiteit in de keuken’, zeggen de mannen. ‘Beschouw ons gerust als een extra collega die jou ondersteunt in de zoektocht naar de beste kwaliteit en gemak.’