Plantaardige boter van Willicroft: Net als boter, maar dan beter!

Plantaardige boter van Willicroft: Net als boter, maar dan beter!

De vraag naar vegetarisch en veganistisch eten neemt toe. Mensen worden steeds kritischer en bewuster over wat ze eten, zowel voor het milieu als voor hun gezondheid. Willicroft biedt mooie alternatieven, zoals een vegan roomboter. Perfect voor op brood, maar ook te gebruiken voor het koken of bakken. Binnenkort verkrijgbaar bij instockMarket!

Vanaf 2018 zet Willicroft de vega(n) wereld op zijn kop. De naam Willicroft verwijst naar de gelijknamige melkveehouderij van de grootouders van oprichter Brad Vanstone, waar zuivel voorop staat. Brad en zijn team creëren nu vegan varianten van dezelfde producten. ‘We hechten veel waarde aan het creëren van voedzame en heerlijke plantaardige alternatieven met een lage impact,’ zegt Brad. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot 's werelds hoogst scorende bedrijf op het gebied van plantaardige kaas en boter, met een B Corp-certificering.


 ‘We hechten veel waarde aan het creëren van voedzame en heerlijke plantaardige alternatieven met een lage impact’ - Brad Vanstone, oprichter Willicroft


Net als boter, maar dan beter!

De nieuwste innovatie van Willicroft hun plantaardige boter, genaamd Willicroft Original Better. Door middel van nauwkeurige fermentatie hebben ze de meest kritische smaakcomponent in boter - boterzuur - gerepliceerd. Daarbij is het niet alleen een smeersel: Willicroft Original Better smelt op dezelfde temperatuur als zuivelboter, waardoor het veelzijdiger is dan margarine. Of je het nu op je brood smeert, gebruikt om te koken of te bakken, deze boter is de perfecte metgezel.

Wat betreft voedingswaarde bevat het 10 gram minder verzadigd vet en 10 gram meer gezonde vetten dan zuivelboter. Daarnaast bevat Orginal Better geen transvet. Hiermee is de boter ook nog eens een bewuste keuze voor de gezondheid. Als indicatie van de kwaliteit van het product heeft Willicroft onlangs de bevestiging gekregen dat vier Michelin sterrenrestaurants zuivelboter van hun menu zullen schrappen en de vervangen voor Willicroft Original Better. 

De producten van Willicroft vind je niet alleen in gewone schappen, maar binnenkort ook bij horecagroothandel InstockMarket. ‘InstockMarket pakt een van de grootste problemen van de voedingsindustrie direct aan’, zegt Brad. ‘Vanaf het begin zijn we gepassioneerd geweest over het creëren van systemische verandering in onze voedingsindustrie en het is geweldig om samen te werken met een partner die deze doelen deelt.’


Een toekomst van duurzaam en toegankelijk eten voor iedereen

Bij Willicroft geloven ze in een toekomst waarin het eten niet alleen lekker is, maar ook goed is voor de wereld én voor iedereen toegankelijk. Ze hebben grote plannen om een leidende rol te spelen in het veranderen van hoe ons voedselsysteem werkt. Denk aan het herzien van voedselprijzen en subsidies, het verkorten van de afstand die ons voedsel aflegt, en het ondersteunen van boeren die alternatieve en duurzame methoden gebruiken. Ze zijn ervan overtuigd dat als we minder afval produceren, klimaatdoelen stellen en werken aan een duurzame toekomst, iedereen kan genieten van lekker en voedzaam eten zonder onze planeet te belasten. Bij Willicroft zijn ze vastbesloten om een bijdrage te leveren aan deze visie. Laten we samen streven naar een betere toekomst, waar kiezen voor plantaardig eten niet alleen een optie is, maar een plezierige en verantwoorde levensstijl vertegenwoordigt.

Ben jij ook zo enthousiast over de plantaardige boter van Willicroft? Vanaf januari is de Willicroft Orginal Better verkrijgbaar bij InstockMarket. Alvast uitproberen? Deze hele week krijg je bij je bestelling een sample!


Direct aan de slag? Dat kan!

Zet een duurzame stap met InstockMarket!

Liever eerst persoonlijk contact?

Neem direct contact met ons op!