Waarom plantaardig het nieuwe normaal is in de horeca

Waarom plantaardig het nieuwe normaal is in de horeca

De vraag naar plantaardig voedsel groeit snel, en dit heeft ook invloed op de horeca. Van vegans en vegetariërs tot flexitariërs die minder vlees willen eten, steeds meer mensen kiezen voor plantaardige opties. Voor horeca chefs betekent dit nieuwe kansen om hun menu aan te passen. Laten we eens kijken naar waarom plantaardig voedsel zo populair is en hoe je dit kunt inzetten in je restaurant.

De opmars van plantaardig voedsel

De opkomst van plantaardig voedsel kan niet worden genegeerd. Volgens een rapport van de Plant Based Foods Association (PBFA) en The Good Food Institute, groeide de plant-based voedingsindustrie in de Verenigde Staten alleen al met 27% in 2021, wat resulteerde in een marktomvang van 7,4 miljard dollar. Dit geeft een sterke indicatie van de toenemende vraag naar plantaardige producten.

In Europa zien we een vergelijkbare trend. Een rapport van Euromonitor International wijst uit dat de verkoop van plantaardige voedingsmiddelen in Europa tussen 2018 en 2023 met maar liefst 30% is gestegen. Deze groei komt door verschillende factoren, zoals gezondheidsbewustzijn, milieuproblemen, ethische overwegingen en culinaire nieuwsgierigheid.

Waarom de vraag naar plantaardige voedsel groeit

Gezondheid: Veel mensen kiezen voor plantaardig voedsel omdat het gezonder is. Plantaardig eten kan helpen om hart- en vaatziekten te voorkomen en bevordert een goede spijsvertering. Dit maakt het aantrekkelijk voor gasten die gezonder willen eten.

Duurzaamheid: De productie van vlees heeft een grote impact op het milieu. Het verminderen van vleesconsumptie kan helpen om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Klanten vinden het steeds belangrijker om duurzame keuzes te maken, en plantaardige gerechten passen goed bij deze trend.

Culinaire verandering: Plantaardig koken biedt veel mogelijkheden voor creativiteit. Er zijn veel interessante ingrediënten, zoals jackfruit en edamame, die je kunt gebruiken om nieuwe en smakelijke gerechten te maken.

Marktkansen: Niet alleen vegans en vegetariërs, maar ook mensen die hun vleesconsumptie willen verminderen, zijn op zoek naar plantaardige gerechten. Door deze opties aan te bieden, kun je een breder publiek aanspreken en je omzet verhogen.

Ontdek het brede assortiment aan vega(n) producten bij InstockMarket

Bij InstockMarket begrijpen we dat de vraag naar plantaardig voedsel snel groeit, en we zijn er trots op een uitgebreide selectie vega(n) producten aan te bieden die perfect aansluiten op deze trend. Ons assortiment is zorgvuldig samengesteld om horecagelegenheden te voorzien van hoogwaardige ingrediënten die zowel je menu verrijken als bijdragen aan een duurzamere bedrijfsvoering.

Ontdek ons brede aanbod aan AGF en samenwerkingen met merken zoals OLALA! (100% plantaardige vervangers van tonijn en zalm) en Willicroft (vegan boter en kaas). Daarnaast bieden we een ruim assortiment aan snacks van onder andere GRO, Rotterzwam en Zwamcijsje.

De groei van plantaardig voedsel biedt horecachefs de kans om hun menu te vernieuwen. Door plantaardige gerechten op je menu te zetten, kun je inspelen op de veranderende eetgewoonten van consumenten en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Begin vandaag nog met het verkennen van de mogelijkheden van plantaardig koken en ontdek hoe het jouw restaurant kan transformeren!

Search engine powered by ElasticSuite