Pasta met courgette en spinazie pesto, citroenricotta en knapperige panko

Pasta met courgette en spinazie pesto, citroenricotta en knapperige panko

Deze pasta is groen, gezond en makkelijk. Met courgette, spinazie en basilicum zit er in één gerecht een flinke hoeveelheid groenten, zonder dat het zwaar wordt. De saus is snel gemaakt en draait om pure smaken die goed in balans zijn. De citroenricotta zorgt ervoor dat het gerecht lekker fris is, terwijl de knapperige panko een crunch toevoegt. Een gerecht dat goed voor te bereiden is en zich net zo makkelijk leent voor lunchservice als voor de avond.

Porties: 4 

 Tijd:  ± 30 minuten 

Ingrediënten

Pasta 

400 g Boerenkool Campanelle van de Pasta Bende 

1 courgette, in blokjes

300 g verse spinazie

20 gram basilicum

2 tenen knoflook

½ citroen, sap en rasp 

50 ml olijfolie

30 g Parmezaanse kaas 


Toppings 

250 g ricotta

½ citroen, sap en rasp

40 gram panko 

Zout & peper

Bereidingswijze

1. Groenten bakken

Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de courgette op middelhoog vuur 10 tot 15 minuten tot hij zacht is en licht begint te kleuren. Voeg in de laatste minuten de spinazie toe en bak mee tot deze volledig geslonken is.


2. Pesto maken

Doe de gebakken courgette en spinazie in een blender of keukenmachine. Voeg de basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, citroensap en citroenrasp toe. Schenk de olijfolie erbij en blend tot een gladde, groene saus. Breng op smaak met zout en peper.

 

3. Pasta koken

Kook de Boerenkool Campanelle in ruim gezouten water voor 3 tot 4 minuten. Bewaar een kopje van het kookwater voordat je de pasta afgiet.


4. Citroenricotta maken 

Meng de ricotta met het citroensap en de rasp. Breng op smaak met zout en peper en zet apart. 


5. Pasta en saus samenbrengen

Verwarm de pesto kort in een pan op laag vuur. Voeg de gekookte pasta toe samen met een scheutje pastawater. Meng tot de saus mooi om de pasta heen valt en alles warm is.


6. Panko bakken 

Verhit een kleine pan met een beetje olijfolie. Bak de panko op middelhoog vuur goudbruin en knapperig. Blijf roeren zodat hij niet verbrandt.


7. Serveren

Verdeel de pasta over borden. Lepel de citroenricotta erover en maak af met de knapperige panko. Serveer direct.

Serveren maar!

Producten uit dit recept

Search engine powered by ElasticSuite