Knapperige zoete-aardappelrondjes met avocado-limoencrème, feta & hot honey

Knapperige zoete-aardappelrondjes met avocado-limoencrème, feta & hot honey

Deze zoete-aardappelrondjes zijn zo’n hapje dat meteen sfeer brengt: warm, kleurrijk en vol smaak. De geroosterde plakjes worden lekker knapperig en vormen de ideale basis voor een zachte avocado-limoencrème. Daarbovenop komt het frisse zout van feta en het lichte zuurtje van de ingelegde rode ui. De hot honey geeft net die spannende kick waardoor iedereen direct nog een rondje wil. Een hapje dat er indrukwekkend uitziet, maar verrassend eenvoudig te maken is.

 Tijd:  ± 20 minuten 

Ingrediënten

2 grote zoete aardappels

olijfolie 

1 avocado 

Sap van een halve limoen

1 el Griekse yoghurt 

2 tl knoflookpuree van Faia 

Handje koriander 

Peper & zout 

Verkruimelde feta of als vegan alternatief het Greek Style Block van Max&Bien

Ingelegde rode ui

 

Hot honey: 

100 gram honing

2 tl chili vlokken

2 tl appelazijn 

Zout

Bereidingswijze

Zoete aardappel en crème

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de zoete aardappel in dunne rondjes (ca. 0,7 cm). Meng met olijfolie, zout en peper.
  3. Rooster 25 tot 30 min tot goudbruin en krokant, halverwege omdraaien.
  4. Mix voor de avocadocrème een avocado , limoensap, yoghurt, knoflook, koriander, zout en peper in een blender of met een staafmixer tot een gladde substantie.
  5. Beleg de rondjes met de crème, feta, een beetje ingelegde rode ui en de hot honey.

Bereiding hot honey 

  1. Voeg in een steelpannetje de honing, chili vlokken en een snuf zout toe.
  2. Verwarm deze tot de honing gaat bubbelen en haal deze dan van het vuur.
  3. Voeg het appelazijn aan de honing toe en roer deze kort even door.
  4. Laat even afkoelen en je kan de honing meteen gebruiken 

Serveren maar!

Producten uit dit recept

Search engine powered by ElasticSuite