
Knapperige zoete-aardappelrondjes met avocado-limoencrème, feta & hot honey
Deze zoete-aardappelrondjes zijn zo’n hapje dat meteen sfeer brengt: warm, kleurrijk en vol smaak. De geroosterde plakjes worden lekker knapperig en vormen de ideale basis voor een zachte avocado-limoencrème. Daarbovenop komt het frisse zout van feta en het lichte zuurtje van de ingelegde rode ui. De hot honey geeft net die spannende kick waardoor iedereen direct nog een rondje wil. Een hapje dat er indrukwekkend uitziet, maar verrassend eenvoudig te maken is.
Tijd: ± 20 minuten
Ingrediënten
2 grote zoete aardappels
1 avocado
Sap van een halve limoen
1 el Griekse yoghurt
Handje koriander
Peper & zout
Verkruimelde feta of als vegan alternatief het Greek Style Block van Max&Bien
Ingelegde rode ui
Hot honey:
100 gram honing
2 tl chili vlokken
2 tl appelazijn
Zout
Bereidingswijze
Zoete aardappel en crème
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de zoete aardappel in dunne rondjes (ca. 0,7 cm). Meng met olijfolie, zout en peper.
- Rooster 25 tot 30 min tot goudbruin en krokant, halverwege omdraaien.
- Mix voor de avocadocrème een avocado , limoensap, yoghurt, knoflook, koriander, zout en peper in een blender of met een staafmixer tot een gladde substantie.
- Beleg de rondjes met de crème, feta, een beetje ingelegde rode ui en de hot honey.
Bereiding hot honey
- Voeg in een steelpannetje de honing, chili vlokken en een snuf zout toe.
- Verwarm deze tot de honing gaat bubbelen en haal deze dan van het vuur.
- Voeg het appelazijn aan de honing toe en roer deze kort even door.
- Laat even afkoelen en je kan de honing meteen gebruiken
Serveren maar!
Producten uit dit recept




