
Falafelburger met levant van Fermi en Kh'yar bi Laban
Een fris en kleurrijk broodje dat ideaal is voor op de lunchkaart. De Falafelburgers van Falafval zijn gemaakt van geredde groenten, geven een stevige, kruidige basis met een duurzaam verhaal. De romige Libanese Kh’yar bi laban brengt precies de frisse smaak die daarbij past, terwijl de Levant van Fermi zorgt voor een levendig zuurtje en kruidige gelaagdheid. Samen vormen ze een licht, smaakvol broodje dat volledig mise-en-place te bereiden is en tijdens service in no-time op tafel staat.
Porties: 2 personen
Tijd: ± 20 minuten
Ingrediënten
Burgers
2 falafel burgers van Falafval
Levant van Fermi
Handje spinazie
Optioneel: kiemgroente ter garnering en voor extra pit
Kh’yar bi Laban (komkommer yoghurtsalade met munt)
1 Perzische komkommer of een halve komkommer
100 gram Griekse yoghurt
1 el verse munt fijngesneden, nog beter als je daarnaast ook gedroogde munt hebt (1 tl)
2 tl knoflookpuree van Faia
1 el citroensap
Zout naar smaak
Bereidingswijze
1 Geroosterde bieten
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de rode en gele bieten en snijd ze in gelijkmatige partjes. Meng met olijfolie, zout, peper en een geplette of fijngehakte teen knoflook.
Verdeel over een bakplaat en rooster 30 minuten, totdat de bieten zacht zijn en een licht gekaramelliseerd randje hebben. Laat iets afkoelen voordat je ze door de salade mengt.
2 Groenten voorbereiden
Terwijl de bieten in de oven staan: Schaaf de wortels in dunne linten, snijd de radijsjes in fijne plakjes en de rode ui in dunne halve ringen. Hak de cashewnoten grof. Was en droog rucola en mesclun goed. Snijd de dille fijn. Zet alles klaar in aparte bakjes zodat de salade straks eenvoudig opgebouwd kan worden.
3 Dressing maken
Meng de olijfolie, appelazijn, citroensap, sinaasappelsap en eventueel een klein beetje honing of maple syrup door elkaar. Voeg de fijngehakte knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Meng wat fijngesneden dille door de dressing voor extra frisheid. Proef en pas naar wens aan.
4 Salade opbouwen
Meng rucola en mesclun licht met 2 tot 3 eetlepels dressing, zodat de blaadjes glanzen maar niet verzadigd raken. Verdeel de geroosterde bieten over de salade. Voeg wortellinten, radijs, rode ui en cashewnoten toe. Maak af met de verkruimelde Max&Bien geitenkaasparels. Garneer met dille en extra dressing.
Serveren maar!
Producten uit dit recept



