Salade met geroosterde pompoen en v’duja dressing

Salade met geroosterde pompoen en v’duja dressing

Deze salade met geroosterde pompoen is perfect om te serveren tijdens de lunch. Hij is voedzaam en plantaardig. Geroosterde pompoen brengt natuurlijke zoetheid en vezels, terwijl radicchio, biet en spinazie zorgen voor frisheid, bitterheid en crunch. De dressing met V’duja van Fermi maakt het geheel spannend: pittig, rokerig en rijk aan umami. De Max & Bien Greek Style voegt eiwitten toe zonder het gerecht te verzwaren, terwijl de cashewnoten zorgen voor gezonde vetten en een goede bite.

 

 Porties: 4 personen 

 Tijd:  ± 35 minuten 

Ingrediënten

1 middelgrote hokkaido- of flespompoen

60 gram ongebrande cashewnoten van Johnny Cashew

2 kroppen radicchio of 3 stronken witlof

100 gram Veldsla 

3 bieten 

1 blok Max & Bien Greek Style (100 gram) 

3 el V’duja van Fermi

75 ml olijfolie

1-2 sjalotten

2 el citroensap

2 tl honing

Zout en zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de pompoen en verwijder de pitten en het draderige vruchtvlees. Snijd de pompoen vervolgens in halve partjes. Rooster circa 30 minuten, tot de pompoen zacht is en een kleurtje heeft. 

2. Voeg de cashewnoten in de laatste 5 minuten toe aan de bakplaat, zo worden ze goudbruin en knapperig. Laat afkoelen en hak grof.

3. Was de bladeren van de radicchio/witlof kort in koud water. Was ook de veldsla en laat goed uitlekken. Schil de bieten en snijd ze in flinterdunne plakjes met een mandoline of scherp mes.

4. Verkruimel de Greek Style van Max & Bien in middelgrote stukjes. Zet apart.

5. Roer de v’duja los met de olijfolie, honing en het citroensap tot een gladde dressing ontstaat. Voeg indien nodig een klein scheutje water toe. Roer vervolgens een fijngesnipperd sjalot erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel een snuf zout. 

6. Meng radicchio/witlof, veldsla en de schijfjes biet in een ruime schaal. Verdeel de stukken geroosterde pompoen erover. Lepel de dressing over de salade en meng voorzichtig, zodat de pompoen heel blijft. Garneer met de cashewnoten en het verkruimelde Greek Style blok.

Serveren maar!

Zero-waste tip: oud brood wordt de perfecte crouton

Heb je nog wat oud brood liggen? Gooi het niet weg. Dit is hét moment om er knapperige croutons van te maken. Ze geven extra textuur aan de salade en maken het gerecht net wat vullender, zonder extra kosten of voedselverspilling.

Serveren maar!

Producten uit dit recept

Search engine powered by ElasticSuite