Sous-vide celeriac-steak met een gerookte paddenstoelenmix en edamame van Thijs Bierlaagh (David’s in Hilversum)

Sous-vide celeriac-steak met een gerookte paddenstoelenmix en edamame van Thijs Bierlaagh (David’s in Hilversum)

In het hart van Hilversum, te midden van de bruisende creativiteit van het Mediapark, vind je David’s Restaurant & Bar, een hip en sfeervol restaurant dat veel inspiratie haalt uit de
Verenigde Staten. Het is een plek waar passie voor eten en gastvrijheid samenkomen.

We spreken Thijs Bierlaagh, een van de chefs bij David’s. Samen met het team gaat hij dagelijks de uitdaging aan om hun gasten een leuke tijd te bezorgen en het Mediapark te voorzien van verrassende en smaakvolle gerechten in het restaurant en catering.


American Southern soul food in a New York vibe 

David’s is opgericht door David de Boer, tevens naamgever. Als brein achter het populaire Paisan in Hilversum, besloot David dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging, en zo ontstond David's. Met zijn unieke mix van culturen - hijzelf is half-Amerikaans, spreek zijn naam dan ook uit als 'Deevid' - brengt David met trots zijn roots tot leven in de smaakvolle gerechten die hun menukaart sieren. Het is een mooie variatie tussen comfort food en gezonde gerechten, of naar eigen zeggen ‘American Southern soul food in a New York vibe’. 

Bij binnenkomst valt de grote vrijstaande bar in het midden van het restaurant direct op. Het is een echte eyecatcher. We worden warm ontvangen door Thijs. Zijn enthousiasme over David’s wordt meteen duidelijk als hij ons een uitgebreide tour geeft door het restaurant, de keuken en de enorme productiekeuken achterin. 

David’s heeft voor iedereen, op ieder moment van de dag, wel iets te bieden. Elk hoekje in het restaurant is met zorg ingericht. Zak lekker onderuit in een van de comfortabele loungestoelen en geniet van een kop koffie. Liever uitgebreid lunchen of dineren? Neem dan plaats aan één van de vele tafeltjes en laat je verrassen door hun heerlijke gerechten. Een borrel kan aan de bar en voor de nieuwsgierigen onder ons zijn er de barkrukken aan de chef’s table, waar je alle actie van dichtbij kunt aanschouwen terwijl je geniet van je gerecht. 


Van Grafisch Vormgever tot Chef-kok 

Thijs is sinds de opening in 2023 werkzaam als chef bij David’s. Naar eigen zeggen is hij een beetje bij toeval in het koks vak gerold. Via zijn goede vriend en tevens head-chef bij David’s Raoul Lambour is hij eigenlijk, zo’n 10 jaar geleden, in de kokswereld terechtgekomen.


‘Ik heb de vaardigheden die ik heb opgedaan als grafisch vormgever altijd gebruikt om de gerechten die we serveren er visueel aantrekkelijk uit laten zien maar ook zelf menukaarten te maken. Dit is voor mij echt een leuke uitdaging’


Thijs houdt ervan om een dynamische werkomgeving te hebben waarin hij veel kan leren, en waarin een fijne sfeer op de werkvloer gewaardeerd wordt. ‘Elke dag werken we in een groot, hecht team om een groot deel van Mediapark te voorzien van lekker eten. ‘Het voelt meer als een vriendengroep dan collega’s!’ 

Thijs vertelt ons dat het restaurant zomaar 400 mensen op een avond kan hosten, voor speciale gelegenheden of opnames zijn van een grote tv-show. ‘Dan zitten we hier stampvol, alleen maar leuk!’, zegt Thijs. Maar ook mediaprofessionals op het Mediapark weten David’s te vinden voor een kop koffie, uitgebreide lunch of gezellige borrel. Zo heeft David’s altijd wat te bieden. Samenwerking met InstockMarket 

Thijs vertelt enthousiast over de samenwerking met InstockMarket, die een leuke toevoeging vormt aan het assortiment van David’s Restaurant & Bar. Hij waardeert vooral de variatie van producten die InstockMarket biedt. David’s bestelt wekelijks groenten en fruit bij InstockMarket, maar is ook enthousiast over de circulaire merken die beschikbaar zijn. Zo serveren ze bij de koffie bijvoorbeeld citroen-maanzaad koekjes van Van Eigen Deeg, waarvan de ingrediënten grotendeels gered zijn uit reststromen. 

Als InstockMarket spontaan vlees levert, gebruikt David’s dit in hun enorme productiekeuken voor de catering van het mediapark. Met hun speciale inpakmachine zorgen ze ervoor dat de maaltijden vers blijven en zelfs warm aankomen bij de verschillende studio’s op het mediapark. 

Thijs benadrukt ook zijn persoonlijke focus op duurzaamheid en zijn liefde voor zijn eigen tuin, waar hij veel ingrediënten verbouwt. Zijn waardering voor InstockMarket komt voort uit hun gedeelde waarden op het gebied van duurzaamheid.Sous-vide celeriac-steak met een gerookte paddenstoelenmix en edamame 


Knolselderij Steak

1 knolselderij 

50 mililiter maplesyrup

3 gram aleppo peper

15 gram worshestershire van HELA

2 gram rozemarijn 

2 gram cajun kruiden

1 teen knoflook

3 gram zout

2 gram korianderzaad

100 mililiter olijfolie

 

Paddenstoelen jus:

500 gram kastanje champignons

50 gram gedroogde paddenstoelen

1,5 liter biologische groente bouillon

1 stuks aubergine

1 bol  knoflook

 

Gerookte paddenstoelen:

Gemixte paddenstoelen (wij hebben kastanje champignon en beukenzwammetjes gebruikt)

Rookmot

 

Zwarte knoflook / miso glaze::

40 gram gember puree

30 gram zwarte knoflook

60 gram rode miso

5 gram aleppo peper

10 gram gember siroop

10 gram appelazijn

140 gram olijfolie extra vierge

10 gram sesamolie

 

Limoen vinaigrette:

80 gram zonnebloemolie

10 gram limoen zest

80 gram limoensap

80 gram limoen olie

80 gram olijfolie extra vierge

 

Afmaken van het gerecht:

Bokchoi (mini paksoi

Edamame (soja) boontjes 

Olie om in te bakken

Vegan bak boter (bijvoorbeeld Willicroft)Knolselderij Steak

 1. Schil de knolselderij tot het perfect rond is en snij in 4 delen. Snij het hart uit de knolselderij zodat de steak vlak kan blijven liggen met de bolle kant boven. Carve met een mesje een ruitjes patroon in het ronde deel van de steak.
 2. Marinade: meng alle ingrediënten (behalve olie en korianderzaad) met elkaar en monteer op met olijfolie en voeg aan het einde korianderzaad toe. Doe de saus en knolselderij bij elkaar in een vacuümzak en gaar 4 uur op 84 graden.
  Hier gaan we later mee verder.

 

Paddenstoelen Jus

 1. Snij aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik, halveer de bolknoflook en doe met champignons en wat olie in de oven op 230 graden en rooster voor ongeveer 15 minuten.
 2. Doe de ingrediënten uit de oven in een pan en voeg groente bouillon en gedroogde paddenstoelen toe. Breng aan de kook en zet pit laag. Laat het 1 tot 2 uur trekken.
 3. Draai alles met de staafmixer fijn en passeer door een fijne zeef. Mocht de jus nog niet de juiste dikte hebben kan het nog ingekookt worden. 
  Daarna op smaak brengen met peper en zout.

 

Gerookte paddenstoelen

 1. Rook de paddenstoelen voor ongeveer een half uur tot een uur door middel van koud roken.

 

Zwarte knoflook / miso glaze

 1. Meng alle delen, zonder de olie met de staafmixer en voeg aan het einde de olijfolie rustig toe en laat binden

 

Limoen vinaigrette

 1. Voeg de zonnebloem en de limoen zest samen en vacumeer. Gaar sousvide voor 90 minuten op 91 graden. Laat de olie afkoelen en passeer door een fijne zeef.
 2. Meng de rest van de ingrediënten erdoorheen.

 

Afmaken van het gerecht

 1. Doe de knolselderij in de oven op 160 graden voor 15 minuten en daarna 5 minuten op 200 graden. Doe daarna in de pan met een flinke klont vegan boter en bak aan alle kanten. Giet op laag vuur de hete boter over de bolle kant van de knolselderij steak tot het goudbruin kleurt en de ruitjes wat open gaan staan. Afmaken met vers gemalen peper en Maldon zout.
 2. In de tussentijd:
  Blancheer de bokchoi en bak even kort in de pan met wat olie en blus af met de limoen vinaigrette. Breng op smaak met vers gemalen peper toe en Maldon zout
 3. Ook in de tussentijd:
  Snij de gerookte champignons in plakken en bak samen met de gerookte beukenzwammen tot ze mooi bruin zijn. Voeg aan het einde de miso glaze en sojaboontjes toe. De sojaboontjes hoeven alleen even warm te worden, bak ze niet mee, dan blijven ze mooi fris groen van kleur.
 4. Breng de paddenstoelenjus op temperatuur.
 5. Trancheer de knolselderij en breng alle ingrediënten samen op het bord en maak af met de paddenstoelen jus.


Eet smakelijk!


Direct aan de slag? Dat kan!

Zet een duurzame stap met InstockMarket

Liever eerst persoonlijk contact? 

Neem direct contact met ons op!