Bij InstockMarket helpen we je op weg duurzame keuzes te maken, binnen en buiten de keuken. Ons doel is om bij te dragen aan een circulair voedselsysteem. Ons assortiment bestaat uit hoge kwaliteit AGF-reststromen en de lekkerste circulaire merken, maar naast het inkopen van de juiste producten is er meer. Wij proberen chefs te motiveren om te koken op een manier die zo min mogelijk impact heeft op onze planeet. Kort samengevat: het minimaliseren van voedselverspilling en het maximaliseren van duurzaamheid. Om wat handvaten te bieden hebben wij de vijf principes van circulair koken in het leven gebracht.
Kies voor plantaardig

Sommige producten (denk aan: vlees en tropische lekkernijen) hebben een gigantische milieu-impact. Maar het mooie is: sommige ook helemaal niet. Maak kennis met de veganistische keuken en ontdek ingrediënten die niet zo zwaar op de aarde drukken, zoals plantaardige producten en lokale producten uit het oosgstseizoen. 


Ontdek het vegetarisch en vegan assortiment bij InstockMarket


Kies voor het onbeminde

Ondanks dat dierlijke producten een grotere voetafdruk hebben dan hun plantaardige gelijke, zijn er ook genoeg duurzamere manieren waarop je af en toe toch van een stukje vlees kunt genieten. Kies bijvoorbeeld voor mannenvlees, dit wordt vaker gezien als een 'afvalproduct' terwijl dit net zo lekker is. Hetzelfde geldt voor onpopulaire vis of groente en fruit met een schoonheidsfoutje. Bij InstockMarket bieden we hoge kwaliteit AGF-reststromen. Dit zijn producten normaal gesproken onnodig worden verspild. Denk hierbij aan producten met een afwijkende maat, verkeerd gelabelde verpakkingen, gecancelde orders of simpelweg overschotten. 

Neem een kijkje in ons AGF-assortiment.


Geniet van schil tot pit en van kop tot staart

Door de manier waarop jij kookt kun je het verschil maken. Benut de ingrediënten van je gerecht optimaal door elk onderdeel mee te nemen. Kook van kop tot staart en van schil tot pit. Niet alleen goed voor het milieu, maar je bespaart ook nog eens op inkoopkosten. Maak bijvoorbeeld eens chips van de schillen van stevige groenten zoals wortels, pastinaak, bietjes en zoete aardappel of rasp de schillen van citrusvruchten voor door de pasta, over een salade of bij een dessert. Zo zijn er veel creatieve manieren om alles van je product te gebruiken die niet altijd ingewikkeld hoeven te zijn. 


Conserveer wat je over hebt

Converserveren is een effectieve manier om voedselverspilling te voorkomen. Inmaken, pekelen, konfijten, fermenteren: de verschillende conserveringstechnieken stellen je in staat om allerlei smaakcombinaties te ontdekken. Daarnaast zorgen ze er stuk voor stuk ook voor dat de ingrediënten langer houdbaar blijven. 


Circulair binnen én buiten de keuken

Voor chefs die streven naar circulariteit, draait het niet alleen om wat er binnen de keuken gebeurt, maar ook om de bredere impact op het milieu en je gasten. Denk bijvoorbeeld na over verpakkingskeuzes en recycle waar mogelijk. Stel duurzame doelen als leidraad voor je team en gebruik ze als handvatten voor je personeel, zodat ook zij het verhaal en de boodschap goed kunnen overbrengen naar de gasten. Bovendien worden gasten steeds bewuster van het milieu. Transparantie laat hen zien dat ze bij jou kunnen genieten van een bewuste, milieuvriendelijke eetervaring. 

Meer weten over duurzame communicatie? Lees de blog 5x duurzame communicatie met jouw gastenDirect aan de slag? Dat kan!

Zet een duurzame stap met InstockMarket!

Liever eerst persoonlijke contact?

Neem direct contact met ons op!

Search engine powered by ElasticSuite