Circular Chefs [NL]
Circular Chefs leert je alles wat je moet weten over lekker circulair koken! Ga voedselverspilling en onnodig afval tegen terwijl je heerlijke, gezonde gerechten bereidt.
- Makkelijke en toegankelijke recepten
- Boordevol tips en kennis
- Geschreven door topchefs zoals Joris Bijdendijk, Rudolf Brand, Samuel Levie, Freek van Noortwijk en vele anderen
- Ook verkrijgbaar in het Engels
Het kookboek Circular Chefs neemt je mee in de wereld van klimaatvriendelijk koken, op een inspirerende en toegankelijke manier. Dit Nederlandse boek (ook verkrijgbaar in het Engels) biedt een frisse kijk op duurzaam koken, zonder voedselverspilling. Als opvolger van Instock Cooking, zet Circular Chefs de volgende stap: het werkt niet alleen aan het tegengaan van verspilling, maar bouwt verder aan een circulair voedselsysteem. Want hoewel de ‘food rescue community’ blijft groeien, is er nog veel te doen. Daarom richt Circular Chefs zich op technieken en producten die de impact op het milieu minimaliseren. Dit boek laat zien dat duurzaam koken niet alleen eenvoudig en heerlijk kan zijn, maar dat het ook een verschil maakt voor de wereld.
Wat is circulair koken?
Circulair koken is geïnspireerd door de natuurlijke kringloop: in de natuur wordt niets verspild. Afgevallen bladeren verrijken de bodem, waardoor de natuur elk seizoen opnieuw kan floreren. Helaas bevindt onze samenleving zich ver van dit principe. In onze lineaire economie produceren en consumeren we nieuwe producten, om ze vervolgens weg te gooien. Vaak koken we ook zo: we negeren ‘lelijke’ groenten, weten niet wat we met restjes moeten, en kopen producten in voorverpakte zakjes en pakjes. Maar wist je dat voedsel verantwoordelijk is voor een derde van onze klimaatimpact? Circulair koken leert je juist te werken zoals de natuur, met aandacht voor elk onderdeel van het product.
Voedselverspilling tegengaan is essentieel, maar Circular Chefs kijkt verder. Het boek leert je ook kritisch te kijken naar wat we eten, hoe het wordt geproduceerd en welke impact dit heeft op onze aarde.
De vijf principes van circulair koken
Circular Chefs helpt je je CO₂-voetafdruk in de keuken te verkleinen met vijf praktische principes. Leer werken met lokale en seizoensgebonden ingrediënten, ontdek conserveringstechnieken en benut écht elk deel van je producten:
- Kies voor plantaardig
- Geef de vergeten ingrediënten een kans
- Gebruik alles: van schil tot pit, van kop tot staart
- Conserveer wat je over hebt
- Circulair koken, binnen en buiten de keuken
EAN commerciële eenheid | 9789082954302 |
---|---|
Merknaam | InstockMarket |