Soepen en sauzen van Food Fellows: de ideale basis voor jouw gerechten!

Soepen en sauzen van Food Fellows: de ideale basis voor jouw gerechten!

Stel je een wereld voor waarin overschotten van groenten en fruit een tweede kans krijgen in plaats van te eindigen als voedselverspilling. Food Fellows, voortgekomen uit de coöperatie Harvest House, heeft deze visie werkelijkheid gemaakt. Ontdek hoe Food Fellows van reststromen van tomaten en paprika’s unieke, 100% natuurlijke en gezonde basisproducten voor in de keuken maakt. 


De producten van Food Fellows bestaan voor minstens 90% uit verse groenten en zijn laag in zout en vet


Wie zijn Food Fellows?

Food Fellows is het resultaat van een innovatieve samenwerking tussen tomaten- en paprikatelers die samen de coöperatie Harvest House vormen. Dankzij de omvang van deze coöperatie ontstond er een aanzienlijke hoeveelheid ‘potentiële reststroom’ - groenten die niet aan de normen voldoen van hun klanten. Deze groenten, zoals tomaten en paprika's met kleine imperfecties, zouden anders verloren gaan. Food Fellows zag een kans om deze reststroom te benutten en voedselverspilling tegen te gaan. Zo'n zes jaar geleden zetten ze hun missie in gang.

Food Fellows is gespecialiseerd in het ontwikkelen van concepten voor diverse markten. Ze verwerken en produceren hun producten intern, met als resultaat 100% natuurlijke, gezonde producten die voedselverspilling verminderen.


Producten met een unieke samentelling

Het begon zes jaar geleden allemaal met de Tomato Blend, een innovatieve manier om overtollige tomaten te verwerken. Sindsdien heeft Food Fellows hun assortiment stapsgewijs uitgebreid. Tegenwoordig bieden ze niet alleen de Tomato Blend, maar ook twee soorten pastasaus en, pas geleden, een heerlijke pizzasaus. Wat al deze producten gemeen hebben, is hun unieke samenstelling. Food Fellows producten bestaan voor minstens 90% uit verse groenten en zijn laag in zout en vet. Ze voegen geen suikers, conserveringsmiddelen of E-nummers toe. Deze producten zijn niet alleen smakelijk, maar ook nog eens gezond. 


'InstockMarket heeft dezelfde missie als Food Fellows. Beide willen we zoveel mogelijk kilo’s groenten redden om verspilling tegen te gaan. Voor ons is InstockMarket een goed kanaal om foodservice klanten goed te kunnen bedienen. Daarnaast passen onze producten goed in het assortiment van InstockMarket. Een mooie win-win situatie, waarin we elkaar versterken 

- Walle van KammenWat maakt Food Fellows Uniek?

Wat Food Fellows onderscheidt van anderen is hun inzet voor duurzaamheid op grote schaal. De telers van Harvest House produceren jaarlijks zo'n 270 miljoen kilo tomaten. Van deze enorme oogst haalt niet alles de supermarktschappen. Sommige tomaten zijn net te rijp of hebben kleine gebreken, maar ze zijn nog steeds smaakvol en voedzaam. Hierdoor zou tot wel 2,5% van de oogst verloren kunnen gaan, wat neerkomt op 6,75 miljoen kilo tomaten per jaar. Food Fellows gebruikt deze reststroom om hun blends en sauzen te maken. Ze zijn de enige in Nederland die op zo'n grote schaal producten produceren van deze reststromen.

Terwijl Harvest House groeit, groeit ook het potentieel van reststromen. Food Fellows wil hun assortiment uitbreiden en de foodservice- en industriële markt bedienen met deze producten. Hun doel is duidelijk: voedselverspilling verminderen en duurzaamheid bevorderen in de voedselindustrie. 


Ontdekt het assortiment


Direct aan de slag? Dat kan!

Zet een duurzame stap met InstockMarket!

Liever eerst persoonlijk contact?

Neem direct contact met ons op!