Ontdek de circulaire ontbijt- en snackproducten van Yespers

Ontdek de circulaire ontbijt- en snackproducten van Yespers

Yespers' ontbijt- en snackproducten zijn bijzonder en hebben elk een eigen verhaal. Team Yespers zet zich in voor een duurzaam voedselsysteem door de kijk op het voedselsysteem te veranderen. En dat ligt volgens hen door de waarde in te zien van de ingrediënten. Ook streven ze naar een inclusievere voedselketen door eerlijke, korte ketens te bevorderen. Lees snel verder en leer Yespers, hun toffe projecten en producten kennen.

Yespers zet zich in om de impact op de planeet en mensen te verminderen door eerlijke, korte ketens te bevorderen en verspilling te voorkomen.


Impact maken op alle fronten

Het werken naar een duurzame en inclusieve voedselketen vergt veel creativiteit en dat weet team Yespers als geen ander. Stap voor stap gebruiken ze de ingrediënten in hun producten om voedselverspilling tegen te gaan en meer lokale banen en eerlijke inkomens te realiseren. Met hun ketenpartners wordt continu gekeken waar het beter kan en realiseren ze concrete en impactvolle projecten.

De producten van Yespers moeten lekker en gezond zijn, dat is altijd het vertrekpunt. Daarna gaan ze op zoek naar partners om mee samen te werken Zo werken ze sinds 2016 samen met AgroFair, een coöperatie in Ecuador die afgekeurde exportbananen omzet in bananenpuree. Op deze manier wordt het inkomen van de boer verhoogt en worden er lokaal extra banen gecreëerd. Deze bananenpuree wordt vervolgens door Yespers gebruikt als basis voor hun smoothiespreads.



Van pit tot schil

Appels zijn een belangrijk ingrediënt in de producten van Yespers. Ze zijn bezig met het opzetten van een fabriek waar ze alles van de appel gebruiken. Niet alleen het vruchtvlees, maar zelfs het klokhuis wordt vermalen en gedroogd tot appelmeel. Dit meel geeft hun producten zoals Yespers Granola en Yespers Morning Oats niet alleen een unieke smaak, maar zorgt er ook voor dat er geen waardevolle voedingsstoffen verloren gaan. Zo voorkomt Yespers verspilling en kunnen ze de Nederlandse teler beter uitbetalen, omdat de maximale waarde uit hun product wordt gehaald. Maar dat is niet alles: in de fabriek bieden ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. 


Appel-verwerkingsfabriek in Den Haag


De juiste focus

Maar wie staat er eigenlijk achter dit inspirerende initiatief? Maak kennis met Stefan, de oprichter van Yespers. Voordat hij in 2014 met Yespers begon, werkte Stefan in de financiële wereld. Hij besloot te stoppen omdat hij zich realiseerde dat de focus daar te veel lag op financieel rendement, zonder rekening te houden met de gevolgen daarvan. Stefan vond dit een te eenzijdige benadering en wilde zich richten op een meer evenwichtige aanpak. Zo ontstond Yespers, met de ondertitel "Nieuwe Natuur," wat staat voor het realiseren van zowel winst als duurzaamheid.

'Met partners als InstockMarket strijden we samen voor de best mogelijke voedselketen. Een voedselketen die de lekkerste producten mogelijk maakt, nu en vooral ook in de toekomst.' - Stefan Baeke, Yespers. 


Team Yespers


De Toekomstvisie van Yespers

Yespers streeft naar een voedselketen waar samenwerking centraal staat, waar niets verloren gaat, en waar we beseffen dat we elkaar nodig hebben om gezond, duurzaam, en eerlijk voedsel voor iedereen te produceren. Yespers hoopt in de toekomst nog veel meer projecten te starten voor huidige ingrediënten maar ook voor nieuwe producten. 


Ontdek het assortiment van Yespers bij InstockMarket



Direct aan de slag? Dat kan!

Zet een duurzame stap met InstockMarket!

Liever eerst persoonlijk contact?

Neem direct contact met ons op!