Wild vlees voor een groenere keuken: Ontdek De Predetariër

Wild vlees voor een groenere keuken: Ontdek De Predetariër

De Predetariër biedt chefs de kans om wild vlees op het menu te zetten van dieren die helpen hun leefgebied in balans te brengen. Dit vlees komt niet uit de bio-industrie, maar rechtstreeks uit de Europese natuur. Voor jou als chef betekent dit niet alleen een unieke culinaire ervaring, maar ook een bewuste keuze die biodiversiteit bevordert. Wil je je menu verrijken met smaakvol en verantwoord wild vlees? Ontdek hoe De Predetariër jouw keuken kan versterken!

Het verhaal achter De Predetariër

Vijf jaar geleden begonnen Kaj, James en Philip met De Predetariër. Als fervente jagers en natuurliefhebbers zagen ze hoe ons huidige voedselsysteem ecosystemen verstoort en biodiversiteit aantast. Ze besloten het anders te doen. Door bewust te kiezen voor wild vlees—vlees dat verantwoord wordt verkregen en de natuur helpt—ontstond De Predetariër. Dit is niet zomaar vlees, maar vlees van dieren die anders schade aan hun leefgebied zouden veroorzaken.

Kaj vertelt: “We wilden niet alleen genieten van lekker eten, maar ook een verschil maken voor de natuur. Met De Predetariër geven we chefs en consumenten de kans om te kiezen voor duurzaam vlees dat de biodiversiteit ondersteunt.”

Wild vlees: goed voor de natuur én jouw keuken

Bij De Predetariër draait het om balans. Wilde dieren zoals zwijnen, herten en ganzen kunnen zonder beheer hun leefomgeving uitputten. Door deze dieren te benutten, draagt De Predetariër bij aan het herstel van de natuur. Het vlees komt volledig uit de Europese natuur, zonder bio-industrie. Dit betekent een duurzaam alternatief voor de vleesindustrie: vlees dat de natuur ondersteunt in plaats van belast.

Kaj legt uit: “Ons vlees komt direct uit de natuur. Dat maakt het niet alleen duurzaam, maar ook bijzonder. Voor chefs betekent dit een bron van vlees dat niet alleen smaakvol is, maar ook een verhaal vertelt. Het sluit perfect aan bij de groeiende vraag naar verantwoorde keuzes.” 

Een culinaire toevoeging aan jouw menu

De producten van De Predetariër zijn ideaal voor chefs die verantwoord vleesgerechten aan hun menu willen toevoegen. Of je nu kiest voor wild zwijn, hertenbiefstuk of creatieve combinaties, de veelzijdigheid van het vlees biedt eindeloze mogelijkheden. Of je nu een expert bent in wildgerechten of juist op zoek bent naar nieuwe inspiratie, met De Predetariër bied je je gasten een unieke culinaire ervaring—zonder in te boeten op kwaliteit of duurzaamheid.

Samen voor meer biodiversiteit: De samenwerking met InstockMarket

De Predetariër werkt samen met InstockMarket om hun producten toegankelijk te maken voor chefs die duurzame keuzes willen maken. Door wild vlees op het menu te zetten, draag je als chef direct bij aan natuurbehoud en het herstel van ecosystemen. Kaj vertelt: "InstockMarket is voor ons de ideale partner. Ze helpen ons om een breder publiek te bereiken dat bewust omgaat met voeding. Het platform sluit perfect aan bij onze missie om voedselverspilling te verminderen en duurzame keuzes te promoten. Samen bouwen we aan een circulaire voedselketen, waarin niets verloren gaat en consumenten toegang hebben tot verantwoorde producten."

Wat maakt De Predetariër uniek?

Het vlees van De Predetariër is bijzonder omdat het volledig afkomstig is van wilde dieren die in de natuur leven. Geen bio-industrie, maar vlees dat op een verantwoorde manier wordt verkregen en ambachtelijk wordt verwerkt.

Kaj licht toe: “Wat ons vlees echt onderscheidt, is dat het komt van dieren die in de vrije natuur leven. Dit maakt het niet alleen ambachtelijk en smaakvol, maar het draagt ook bij aan natuurbehoud en biodiversiteit. Dit is vlees dat goed is voor je gasten én voor de planeet.

Wat is de droom van De Predetariër?

De Predetariër is meer dan alleen een leverancier van wild vlees. Het is een beweging die zich inzet voor een wereld met meer biodiversiteit en bewuste vleesconsumptie.

Kaj sluit af: “Onze droom is om niet alleen als bedrijf te groeien, maar ook een beweging op gang te brengen waarin meer mensen kiezen voor ethisch verantwoord eten. Zo willen we een positieve impact maken op zowel de natuur als op de manier waarop we vlees consumeren.”

Wil je jouw menu verrijken met wild vlees dat duurzaam én smaakvol is?

Neem vandaag nog contact op met ons en ontdek hoe De Predetariër jouw keuken kan verrijken met eerlijk, verantwoord verkregen vlees. Samen dragen we bij aan een wereld vol biodiversiteit.

Search engine powered by ElasticSuite