Hoe jouw geredde producten duurzaam worden geleverd

Hoe jouw geredde producten duurzaam worden geleverd

Het doel van Instock is om Co2 uitstoot te verminderen door het redden van eten. Daarom heeft InstockMarket bewust gekozen voor een duurzame transport partner, eZE Delivery. Transport zorgt als sector naast de productie van voedsel ook voor veel Co2 uitstoot; in 2022 maar liefst 22 miljard kg uitstoot in Nederland. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter dit transportbedrijf dat wekelijks bij jouw in de keuken stapt?

Wat is eZE Delivery?

eZE Delivery is opgericht in 2019. Vader en zoon, Bo en Koen Boormans, kregen het idee om fijnmazig koel- en vries transport bereikbaarder te maken voor food producenten. Het doel van eZE is om de binnensteden zoals Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam zero-emissie te beleveren. Dit doen zij door zo min mogelijk kilometers te maken, elektrische voertuigen in te zetten en gebruik te maken van een hub-systeem. Hubs zijn opslagplaatsen waar meerdere bestellingen worden gebundeld, waardoor eZE efficiënt onderweg is.

Waarom duurzaam?

Door het gebruik van elektrische voertuigen, worden onze producten landelijk met zo min mogelijk Co2 uitstoot bij onze klanten geleverd. Door elektrisch te leveren bespaar je jaarlijks namelijk 60 procent Co2 uitstoot vergeleken met leveringen op fossiele brandstof. Hierdoor maak jij, door jouw producten in te kopen bij InstockMarket, extra veel impact!

De beste service

Naast duurzaamheid vinden wij de service naar onze klanten super belangrijk. Ons supportteam staat de hele dag in nauw contact met eZE. De bezorgers zijn tijdens hun ritten telefonisch bereikbaar vanuit de bus. Zodra Koen en zijn team op pad gaan ontvangt de klant een track & trace melding, zodat zij op de hoogte kunnen blijven van de levering. Want vóór 16:30h besteld, is de volgende dag vóór 17.00h geleverd.

Vooruitzicht

“We werken nu 2 jaar samen met Instock en hebben een hele goede start gemaakt, dus dat belooft veel voor de toekomst. Het is heel mooi om te zien dat we samen steeds meer impact realiseren. Ook zijn we dagelijks stappen aan het zetten om de service naar de horecaklant nog beter te maken, we willen ons hier echt op onderscheiden.” aldus Koen. 

Meer weten over eZE Delivery? Neem dan een kijkje op hun website.