Pinsana met geroosterde pompoen, frisse citroenricotta en gebruinde salie-hazelnootboter

Pinsana met geroosterde pompoen, frisse citroenricotta en gebruinde salie-hazelnootboter

Deze pinsana is simpel en vol smaak. Geroosterde pompoen, frisse citroenricotta en zachte burrata op een knapperige bodem. De bruine boter met salie en hazelnoten passen perfect bij de pompoen. Lekker als lunch, maar ook heel geschikt om in punten te snijden en te serveren bij de borrel.

Porties: 2 tot 4 

 Tijd:  ± 30 minuten 

Ingrediënten

1 Pinsana Media of Grande van Brewlicious 

1 kleine pompoen, in halve maantjes gesneden

100 g ricotta 

½ citroen, sap en rasp 

Handje salie, hele blaadjes

Handje hazelnoten, grof gehakt 

50 gram roomboter 

1 bol burrata 

Bereidingswijze

1. Pompoen roosteren

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pompoen in halve maantjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheutje olie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoen ongeveer 20 minuten tot hij zacht is en aan de randjes licht gekaramelliseerd. Laat de Pinsana ook alvast ontdooien, dit heeft 30 minuten nodig. 

 

2. Citroenricotta maken 

Doe de ricotta in een kom en meng met het citroensap en de rasp. Breng op smaak met zout en peper. Roer tot een smeuïge crème en proef even of de frisheid goed in balans is.


3. Pinsana beleggen en afbakken 

Verwarm de oven voor op 280 tot 350 graden. Hoe lager de temperatuur, hoe langer de pinsana in de oven gaat en hoe krokanter het eindresultaat. Bestrijk de pinsana met een royale laag citroenricotta en verdeel de geroosterde pompoen erover. Bak de pinsana 3 tot 6 minuten tot hij goudbruin is en knapperig aan de randen.


4. Gebruinde salieboter met hazelnoten maken

Smelt ondertussen de roomboter in een kleine pan op middelhoog vuur. Laat de boter rustig kleuren tot hij nootachtig ruikt en lichtbruin wordt. Voeg de salieblaadjes toe en laat ze kort krokant bakken. Roer als laatste de fijngehakte hazelnoten erdoor en haal de pan van het vuur.


5. Pinsana afwerken

Haal de pinsana uit de oven, scheur de burrata erover en lepel de warme salieboter met hazelnoten er royaal overheen. Maak af met wat versgemalen peper en serveer direct.

Serveren maar!

Producten uit dit recept

Search engine powered by ElasticSuite