Kleurrijk cruditéplateau met bieten-geitenkaasdip & groene tahin

Kleurrijk cruditéplateau met bieten-geitenkaasdip & groene tahin

Crudités saai? Absoluut niet, vooral niet wanneer je ze serveert met twee dips die meteen de show stelen. De romige bieten-geitenkaasdip heeft zo’n prachtige paarse kleur dat hij op elke borrelplank vanzelf het middelpunt wordt. Daarnaast staat de groene tahindip, fris en kruidig dankzij peterselie, koriander en een vleugje citroen. Zet alles samen op een mooie schaal met knapperige groenten en je hebt een gezond en elegant hapje dat bijna te mooi is om in te dippen.

 Tijd:  ± 20 minuten 

Ingrediënten

Groenten die hier goed bij passen 

Bospeen of winterpeen

Komkommer

Bleekselderij

Rode paprika 

Radijs

Witlof

Roodlof

 

Bieten-geitenkaasdip

1 gekookte rode biet
75 g zachte geitenkaas
2 el Griekse yoghurt
Zout en peper

 

Groene tahindip 

3 el tahin
3 el Griekse yoghurt
Sap van ½ citroen
2 tl knoflookpuree van Faia
Handje peterselie
Handje koriander
Zout en peper

 

Bereidingswijze

Bieten-geitenkaasdip

Doe alle ingrediënten in een blender of gebruik een staafmixer en mix tot een gladde, romige dip. Breng op smaak met zout en peper.

 

Groene tahindip

Mix alle ingrediënten met een blender of staafmixer tot een frisse, groene dip. Voeg eventueel een scheutje water toe als je hem iets smeuïger wilt.

Serveren maar!

Producten uit dit recept

Search engine powered by ElasticSuite