
Kleurrijk cruditéplateau met bieten-geitenkaasdip & groene tahin
Crudités saai? Absoluut niet, vooral niet wanneer je ze serveert met twee dips die meteen de show stelen. De romige bieten-geitenkaasdip heeft zo’n prachtige paarse kleur dat hij op elke borrelplank vanzelf het middelpunt wordt. Daarnaast staat de groene tahindip, fris en kruidig dankzij peterselie, koriander en een vleugje citroen. Zet alles samen op een mooie schaal met knapperige groenten en je hebt een gezond en elegant hapje dat bijna te mooi is om in te dippen.
Tijd: ± 20 minuten
Ingrediënten
Groenten die hier goed bij passen
Bospeen of winterpeen
Roodlof
Bieten-geitenkaasdip
1 gekookte rode biet
75 g zachte geitenkaas
2 el Griekse yoghurt
Zout en peper
Groene tahindip
3 el tahin
3 el Griekse yoghurt
Sap van ½ citroen
2 tl knoflookpuree van Faia
Handje peterselie
Handje koriander
Zout en peper
Bereidingswijze
Bieten-geitenkaasdip
Doe alle ingrediënten in een blender of gebruik een staafmixer en mix tot een gladde, romige dip. Breng op smaak met zout en peper.
Groene tahindip
Mix alle ingrediënten met een blender of staafmixer tot een frisse, groene dip. Voeg eventueel een scheutje water toe als je hem iets smeuïger wilt.
Serveren maar!
Producten uit dit recept





