We Canteen's recept voor succes: Innovatieve catering bij Samsung met focus op duurzaamheid

We Canteen's recept voor succes: Innovatieve catering bij Samsung met focus op duurzaamheid

Bij Samsung draait het niet alleen om technologische innovatie, maar ook om het creëren van een duurzame toekomst. Dit streven zie je terug in het bedrijfsrestaurant. Hier verzorgt We Canteen, onderdeel van D&B The Facility Group, de dagelijkse maaltijden en de uitgebreide koffiecorner. Ze zijn ook verantwoordelijk voor de banqueting en regelen daarnaast de catering voor externe feesten en partijen voor Samsung. Chef Bram, die al vijf jaar de scepter zwaait in de keuken, deelt dezelfde passie voor duurzaamheid en gezond eten. Zijn verhaal en de filosofie van We Canteen komen samen in een uniek en verantwoord cateringconcept dat perfect aansluit bij de waarden van Samsung.

Duurzaamheid als kernwaarde

Duurzaamheid staat centraal in alles wat We Canteen doet. Het is geen modewoord, maar een belangrijke waarde die hun hele aanpak bepaalt. Ze kiezen hun producten met zorg en werken samen met lokale ondernemers die hun ingrediënten lokaal inkopen. Door dit te doen, ondersteunen ze de gemeenschap en verminderen ze hun ecologische voetafdruk. Ook letten ze erop om voedselverspilling zo veel mogelijk te voorkomen.

Chef Bram sluit zich volledig aan bij deze filosofie. Hij heeft in zijn carrière bewust gekozen voor een werkomgeving waar duurzaamheid en het gebruik van verse producten centraal staan. "Bij Samsung bereiden we alles vers," legt Bram uit. "Dat was voor mij een belangrijke reden om voor We Canteen te kiezen." Deze aanpak, waarbij er zoveel mogelijk van elk ingrediënt wordt benut, sluit naadloos aan bij de duurzame ambities van zowel We Canteen als Samsung.

Innovatieve voedselinitiatieven

Een bijzonder aspect van het bedrijfsrestaurant bij Samsung is het "SeoulFood"-concept. Dit unieke concept, geïnspireerd door de Koreaanse roots van Samsung, biedt werknemers de mogelijkheid om gezonde maaltijden mee naar huis te nemen. Het past perfect bij de internationale sfeer van het bedrijf en biedt medewerkers een gezonde, duurzame maaltijdoptie, ook buiten werktijd.

We Canteen zet zich ook actief in om voedselverspilling tegen te gaan. In de foodcourts worden alle ingrediënten volledig benut, van schil tot pit en van kop tot staart. Bij overgebleven gerechten kiest het team ervoor om op maat gemaakte broodjes of salades te bereiden in plaats van voedsel te verspillen. Bram deelt deze visie en gebruikt bijvoorbeeld groente afsnijdsels om bouillons te maken voor soepen. "Ik probeer zo min mogelijk afval te hebben," zegt Bram. Deze filosofie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de creatieve vrijheid in de keuken. 

Lokale betrokkenheid en gezonde keuzes

We Canteen heeft duurzaamheid en gezondheid hoog in het vaandel staan. Ze bieden een gevarieerd menu met gezonde alternatieven, waarbij ongezonde additieven zoals suiker en zout tot een minimum worden beperkt. Producten worden zorgvuldig geselecteerd op hun duurzame eigenschappen, zoals pindakaas zonder palmolie en eieren die via een circulair proces worden geproduceerd. Deze bewuste keuzes zorgen ervoor dat de maaltijden niet alleen goed zijn voor de medewerkers van Samsung, maar ook voor het milieu en de bredere samenleving.

Samenwerking met InstockMarket

Een belangrijk aspect van de duurzame keuken van Bram is de samenwerking met InstockMarket, een leverancier die zich richt op het redden van voedsel dat anders verspild zou worden. Bram past zijn menu's aan op basis van wat er beschikbaar is en gebruikt zijn creativiteit om de producten optimaal te benutten. "Als ik bijvoorbeeld tomaten binnenkrijg die niet mooi genoeg zijn voor op een buffet, maak ik er een heerlijke soep van," vertelt Bram. Deze samenwerking illustreert hoe We Canteen en Samsung samen werken aan een duurzame toekomst, waarin geen enkel ingrediënt verloren gaat.

Duurzaamheid en innovatie hand in hand

De samenwerking tussen Samsung en We Canteen is meer dan alleen een cateringdienst; het is een partnerschap gebaseerd op gedeelde waarden en een gezamenlijke visie op duurzaamheid en innovatie. Chef Bram, met zijn passie voor koken en duurzaamheid, speelt hierin een cruciale rol. Zijn toewijding en creativiteit zorgen ervoor dat elke maaltijd niet alleen lekker en gezond is, maar ook een stap richting een duurzamere wereld betekent. Dit partnerschap tussen Samsung en We Canteen laat zien hoe bedrijfsrestaurants kunnen bijdragen aan een gezondere en groenere toekomst, zowel op het werk als thuis.

Recept: Siciliaanse Caponata & Wortel gembersoep met kokosmelk

  • 1 aubergine (kleine blokjes)
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui (dun gesneden)
  • 2 stengels bleekselderij (kleine blokjes)
  • 1 puntpaprika (kleine blokjes)
  • zout peper
  • 40 gr kappertjes
  • 40 gr gehakte olijven
  • 4 el rode wijn azijn
  • ½ bosje peterselie fijn gehakt
  • 100gr rijpe tomaat in kleine blokjes

1) Bak de aubergine in pan en laat hem daarna uitlekken op een zeef.

2) Fruit de ui, bleekselderij en puntpaprika met een snufje zout.

3) Voeg dan de aubergine , tomaat, rode wijnazijn, kappertjes en olijven toe.

4) Bestrooi met wat peper en zout en laat het zachtjes pruttelen.

5) Laat afkoelen en maak het verder op smaak.

6) En schep op het laatst de peterselie toe.

 

  • 1 el olijfolie
  • 1 gesnipperd ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gr geraspte wortel
  • ½ tl geraspte gember
  • 1 ltr groentebouillon
  • Zeezout en zwarte peper
     

1) Verwarm de olijfolie in soeppan.

2) Fruit de ui aan en voeg daarna de knoflook en wortel toe.

3) Roer de gember erdoor

4) Voeg de groentebouillon toe, eerst de 750 ml en kijk of je alles nodig hebt.

5) Afhankelijk van de gewenste dikte van de soep.

6) Laat rustig koken, ongeveer 30 minuten.

7) Gebruik een staafmixer om de soep mooi glad te blenden.

8) Serveer met wat kokosmelk en chili vlokken.

 

Search engine powered by ElasticSuite