
Broodje Fungi Bratwurst met koolsalade en balsamico uien
Een smaakvol en tijdloos broodje dat zowel tijdens de lunch als op de borrelkaart perfect tot zijn recht komt. De Fungi Bratwurst is gemaakt van oesterzwamsteeltjes die anders verloren zouden gaan. Hij vormt daarmee een stevige, hartige basis voor het broodje. Daarbovenop komen een frisse coleslaw en zachtzoete balsamico-uien die het geheel mooi in balans brengen. Het broodje is volledig mise-en-place vriendelijk en tijdens service in een handomdraai af te maken, ideaal voor drukke momenten.
Porties: 4 personen
Tijd: ± 30 minuten
Ingrediënten
4 pistoletjes van Lekker Brood
Koolsalade
200 g witte kool, fijn gesneden
100 g rode kool, fijn gesneden
1 middelgrote winterpeen in linten of geraspt
1,5 el witte wijnazijn of appelazijn
Snuf zout & peper
Balsamico uien
2 grote rode uien, in halve ringen
1 el olijfolie
1 el roomboter
2,5 el balsamicoazijn
Zout en evt. suiker naar smaak
Mosterd mayonaise
1,5 tl mosterd van SkinnyDipp
2 tl honing of maple syrup
Garnering
Fijngesneden bieslook
Bereidingswijze
1 Coleslaw
Meng witte kool, rode kool en wortel in een kom. Voeg mayonaise, azijn, mosterd, zout en peper toe en meng tot alles licht bedekt is. Laat 10 tot 15 minuten rusten om de smaken te laten intrekken.
2 Balsamico uien
Verhit olie en boter in een pan en fruit de uien tot ze zacht en glazig zijn. Breng op smaak met zout en bak 2 minuten mee en voeg eventueel wat suiker toe. Blus af met balsamicoazijn en laat op laag vuur karamelliseren tot de uien zacht, bruin en stroperig zijn.
3 Fungi Bratwurst
Bak de worsten in olie of boter rondom goudbruin en gaar in ongeveer 10 minuten. Keer de worsten regelmatig tijdens het bakken.
4 Mosterd-mayonaise
Meng mayonaise, mosterd en honing/maple syrup en breng op smaak.
5 Broodjes opbouwen
Bestrijk de pistoletjes met mosterd-mayonaise. Beleg met coleslaw, de Fungi Bratwurst en balsamico uien. Garneer met bieslook en serveer direct.
Serveren maar!
Producten uit dit recept




