Instock redde meer dan 400.000 kilo met eten in 2022

Instock redde meer dan 400.000 kilo met eten in 2022

Na twee gure coronajaren was 2022 een jaar vol verandering en groei. We sloten ons laatste restaurant in Amsterdam en gingen ons volledig focussen op InstockMarket. Een lastig besluit maar wel een goed idee, want inmiddels koken 300 chefs met geredde producten en maken we steeds meer impact.

Afgelopen jaar hebben we meer dan 400 duizend kilo met eten gered, meer dan in elk ander jaar hiervoor! Van alle jaren in totaal staat de teller nu op 1.930.899 kg. We zijn enorm trots dat we in 2022 samen met de aanbieders van producten en verschillende chefs deze impact hebben kunnen maken, en op ons team waarmee we de basis aan het leggen zijn voor verdere groei. 

 

De missie van Instock is om voedselverspilling te verminderen. 8% van de co2 uitstoot wordt veroorzaakt door voedselverspilling. Na de ervaring van onze eigen restaurants geloofden we steeds meer in de noodzaak van een groothandel. Hierdoor wilden wij andere chefs de mogelijkheid geven om met al die mooie, geredde producten te werken. InstockMarket werd dé manier om meer impact te bereiken; een win-win-win voor aanbieder, chef en planeet.  

 

Samen met onze nieuwe partners hebben we ons assortiment flink kunnen uitbreiden. Aanbieders waaronder Toff, Nature’s pride, Bakker Barendrecht, Eosta en Tolpoort hebben afgelopen jaar mooie reststromen bij ons afgeleverd. Daarnaast hebben we veel nieuwe circulaire merken mogen toevoegen aan ons assortiment. Op dit moment bieden we 24 circulaire merken aan waaronder RESTY, de Tweede Jeugd, Donny Craves, GRO, Wholy Greens en Food Fellows.

 

Om zoveel mogelijk voedselverspilling tegen te gaan, streven we naar meer naamsbekendheid. We zijn vereerd dat we afgelopen jaar genomineerd zijn voor mooie prijzen; Social Enterprise van het jaar, Harper's BAZAAR's Woman of the Year en de Lidl Voedselprijs. Ook mochten we een week lang aanschuiven bij BNR nieuwsradio. 

 

Komend jaar staan er weer enorm mooie projecten op de planning. Gelijk in januari gaan we live met onze nieuwe website van InstockMarket. De website is gebruiksvriendelijker, zo kunnen chefs straks ook hun eigen bestellijst aanmaken en zijn onze artikelen vindbaar op PS in Foodservice. We hebben geïnvesteerd in een ERP systeem waardoor we in ons warehouse een efficiënte stap kunnen zetten, en gaan dit jaar verder investeren in het algoritme dat bepaalt hoeveel kilo met eten we kunnen redden.

 

Maar dat was nog niet alles, er staat namelijk een grote Instock verhuizing gepland in maart, yes! Instock is uit het jasje aan het groeien op het huidige Food Rescue Center, dus het is tijd voor een upgrade. We hebben een ontzettend mooi pand gevonden in Diemen en kijken uit naar het grotere aantal reststromen die we daar kunnen gaan redden. Deze verhuizing zal gevierd worden met een groot openingsfeest.

 

Tot slot wensen wij iedereen een gelukkig nieuwjaar! Wij zijn erg dankbaar voor 2022 en kijken uit naar alles wat het nieuwe jaar ons gaat brengen. Wil je op de hoogte blijven? Volg InstockMarket dan op Facebook en Instagram.