Leo Catering en InstockMarket slaan handen ineen voor CO2-neutrale catering

Leo Catering en InstockMarket slaan handen ineen voor CO2-neutrale catering

Als het gaat om de verantwoordelijkheid voor mens, milieu en maatschappij geeft Leo Catering het goede voorbeeld. Voor Leo Catering is het niet genoeg om een lekkere lunch te verzorgen; ze willen een echte verandering teweegbrengen, zowel voor de gezondheid van hun gasten als voor de gezondheid van onze planeet. Hun missie? Jouw medewerkers bewegen naar een gezonde levensstijl, met een stevige portie zorg voor de wereld om ons heen.  Met de nieuwe samenwerking met duurzame horecagroothandel InstockMarket zetten ze een stap in de goede richting. 


Leo Catering is geen gewone cateraar maar een lifestyle

Leo Catering staat al lang bekend om zijn inzet voor gezondheid en welzijn. Met dagelijkse lunchvoorzieningen op meer dan 70 locaties door heel Nederland, is Leo niet alleen een cateraar, maar een partner in het streven naar een gezonde en energieke levensstijl voor iedereen. Met hun focus op liefde, eten en ondernemerschap heeft Leo een missie om de lifestyle cateraar van Nederland te worden, waarbij ze streven naar maximale vitaliteit voor hun gasten. 


CO2 neutraal te worden

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de lifestyle visie van Leo. Hun grootste doelstelling is CO2-neutraal te worden. Hiervoor hebben ze al belangrijke stappen gezet. Zo hebben ze als doel om alle kilometers die door hun overhead en teamleden worden afgelegd volledig CO2-neutraal te maken. Om dit te bereiken, laten ze maandelijks bomen planten en gebruiken ze een dashboard om bij te houden hoeveel kilometer er gecompenseerd is. Inmiddels heeft Leo Catering al 296 bomen geplant waar 29,60 ton CO2 mee is gecompenseerd. 

Daarnaast streeft Leo ernaar om zo veel mogelijk lokale producten in te kopen. In het tweede kwartaal van 2023 was bijna 60% van hun inkoop afkomstig uit Nederland. Dit percentage willen ze tegen 2026 verhogen naar 70%, waardoor ze niet alleen de lokale economie ondersteunen, maar ook de CO2-uitstoot verminderen door kortere transportafstanden.


Samenwerking met InstockMarket

Begin 2024 is Leo Catering een samenwerking begonnen met horeca groothandel InstockMarket. Door een deel van hun producten bij InstockMarket in te kopen maken ze grote stappen om hun duurzaamheidsdoelen te behalen. InstockMarket biedt reststromen aan die normaal gesproken verspild worden. Denk hier aan overschotten of producten met een cosmetische afwijking. Dit heeft een enorme impact op de aarde, omdat bij verspilling ook alle energie, water, CO2-uitstoot en landgebruik verloren gaat die nodig waren voor de productie ervan.

Door samen te werken met InstockMarket zet Leo Catering grote stappen in het doel om CO2 neutraal te worden. 1 kilogram gered eten staat tegenover de besparing van 2 a 3 kilogram CO2. Leo Catering verwacht in 2024 40.000 kilo aan eten te redden. 


‘Elke maand waarin we voedsel redden van verspilling, heeft niet alleen een positieve impact op het milieu, maar ook op onze eigen missie. Samen met InstockMarket maken we grote stappen richting duurzaamheid, en het is fantastisch om te zien hoe onze samenwerking tastbare resultaten oplevert.’

-  Pamela Wijngaard, Marketing & communicatie manager bij Leo Catering


Bewustzijn creëren 

Leo Catering zet grote stappen achter de schermen, maar beseft ook dat bewustwording essentieel is voor een gezonde en duurzame levensstijl van hun gasten. Ze streven ernaar niet alleen een lekkere lunch te serveren, maar ook inspiratie te bieden en het leven van hun gasten te verrijken op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Ze handelen proactief en doen wat ze zeggen. Daarom organiseren ze verschillende themadagen en -weken om bewustwording te bevorderen en het belang van gezondheid en duurzaamheid te benadrukken. 


Nog veel potentie

‘Op dit moment is 10% van onze locaties al begonnen met InstockMarket en ze zijn erg enthousiast over de mogelijkheden’, zegt Pamela. ‘Tegen het einde van dit jaar streven we ernaar dat minstens eenderde van onze locaties gebruikmaakt van InstockMarket.’ Een ambitieus doel dat veel impact met zich meebrengt.