Biodiversiteit in de vorm van een drankje: Ontdek Wilder Land bij InstockMarket

Biodiversiteit in de vorm van een drankje: Ontdek Wilder Land bij InstockMarket

Bij InstockMarket zijn we altijd op zoek naar innovatieve producten die niet alleen lekker zijn, maar ook een positieve impact hebben op onze planeet. Daarom zijn we erg trots dat we samenwerken met Wilder Land. 


Wat is Wilder Land?

Nederland bungelt ergens onderaan de scorelijst als het gaat om biodiversiteit. Wilder Land brengt hier verandering in door samen te werken met lokale boeren om biodiversiteit te bevorderen. Want biodiversiteit vormt de basis voor een gezonde leefomgeving, duurzame voedselproductie en het opvangen van klimaatverandering.

Maar hoe doet Wilder Land dit dan zul je je vast afvragen. Ze doen dit door inheemse kruiden en lokale (on)kruiden te zaaien om gezonde weilanden en akkers te creëren. Van kamille tot brandnetel, van weegbree tot paardenbloem, al deze kruiden zorgen voor meer ‘Wilder’ land in plaats van monocultuur. 

Zodra de kruiden beginnen te bloeien,  trekken ze op hun beurt essentiële insecten aan die cruciaal zijn voor het bestuiven van gewassen. Dit ondersteunt de voedselvoorziening. Wilder Land maakt vervolgens van deze inheemse kruiden en lokale (on)kruiden de lekkerste producten. 


Ontdek de producten van Wilder Land

Of je nu op zoek bent naar een warme kop thee, een verfrissende limonade of een sprankelende ijsthee, Wilder Land heeft het allemaal.

Laten we beginnen met hun thee-assortiment. Samengesteld door theesommelier Anne Adams, biedt Wilder Land unieke blends van kruiden die allemaal groeien in het Nederlandse landschap. Elke slok die je neemt, is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de natuur om je heen. De thee van Wilder Land is verkrijgbaar in theezakjes of als losse thee. 


Maar het zijn niet alleen theeën die Wilder Land te bieden heeft. 'Into the Woods' en 'Ticket to the Tropics' zijn siropen, ontwikkeld in samenwerking met Saru Soda. Of je nu houdt van de rijke, bosachtige smaak van Into the Woods, met ingrediënten als dennentoppen en jeneverbes, of de fruitige verleiding van Ticket to the Tropics, met duindoornsap en goudsbloem, er is voor ieder wat wils. Met de siropen kan je alles klanten op: serveer ze met plat of bruisend water of voeg als smaakmaker toe in een cocktail of mocktail.


Daarnaast hebben ze een ijsthee ontwikkeld genaamd Kouwe Klets.Het is de perfecte dorstlesser voor zonnige en warme dagen. Sprankelend en subtiel gezoet, met minder calorieën en meer biodiversiteit dan traditionele frisdranken.


Met Wilder Land maak je jouw drankenkaart niet alleen lente-proof, maar draag je ook bij aan een gezondere planeet. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de verrassende smaken van Wilder Land bij InstockMarket en laat je inspireren door de kracht van biodiversiteit in een glas!


Direct aan de slag? Dat kan!

Zet een duurzame stap met InstockMarket!

Liever eerst persoonlijk contact?

Neem direct contact met ons op!