InstockMarket heeft 3 miljoen kilo eten gered!

InstockMarket heeft 3 miljoen kilo eten gered!

InstockMarket heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: we hebben 3 miljoen kilo aan eten van de verspilling gered. Dit staat gelijk aan een besparing van 4,5 miljoen kilo CO2-uitstoot. Ons Food Rescue Center in Diemen zorgt ervoor dat dagelijks honderden kilo’s aan groente, fruit en andere reststromen niet verloren gaan. Deze producten worden door chefs verwerkt tot smakelijke gerechten. Samen met 200 aanbieders en 800 horecaklanten maken we elke dag het verschil.


De impact van voedselverspilling

De impact van het redden van 3 miljoen kilo aan voedsel is enorm. Hier zijn enkele vergelijkingen om dit in perspectief te plaatsen:

  • Het staat gelijk aan 500 rondjes rond de evenaar rijden met de auto.
  • Het is genoeg om 45.000.000 tulpen te planten en te plukken.
  • Het kan 2.765 Olympische zwembaden vullen.
  • Het bespaart 1.211 retourvluchten naar Tokio.
  • Het komt overeen met 4.500.000 drogersessies voor je wasgoed.

Duurzame inkoop in de horeca

Meer dan 800 cateringbedrijven, hotels en restaurants gebruiken onze producten. Sinds dit jaar richten we ons steeds meer op hotels. Met de No Waste Challenge, in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, Samen tegen Voedselverspilling en Green Hotel Club, krijgen hotels in Amsterdam de kans om voedselverspilling te verminderen. Bekende hotels zoals Four Elements Hotel, Element Hotel (Marriott), Meininger, Pulitzer en Leonardo Group doen al mee.


Een blik op de toekomst

Met 3 miljoen kilo gered voedsel op de teller kijken we optimistisch vooruit. In juni vieren we ons 10-jarig jubileum. Tijdens deze gelegenheid blikken we vooruit op wat nog komt.  ‘Ons doel is om de komende jaren toe te werken naar het redden van 5 miljoen kilo per jaar’ zegt Selma Seddik, oprichter van InstockMarket.  Door elke dag weer nieuwe producten te redden in ons Food Rescue Center in Diemen, zorgen wij dat voedselverspilling bij de wortels (letterlijk!) wordt aangepakt. Want bij InstockMarket geloven we in een wereld waar we kunnen genieten van lekker eten en waar voedselverspilling niet nodig is. 

 

‘Ons doel is om de komende jaren toe te werken naar het redden van 5 miljoen kilo per jaar’

- Selma Seddik, oprichter en dagelijks bestuur


Vanuit het gehele team van InstockMarket: bedankt voor jullie inzet en op naar de volgende 3 miljoen!

Search engine powered by ElasticSuite