Krombek Tempeh
De Noord-Hollandse witte Krombek boon is één van de weinige witte bonen die nog in Nederland wordt geteeld, meestal in de Kop van Noord-Holland. Deze crèmewitte boon in kidneyvorm heeft een heerlijk zachte, romige smaak. Door fermentatie ontstaat er een ziltige noot die de natuurlijke romigheid van de Krombek boon versterkt, waardoor deze tempeh een unieke smaak krijgt. Ideaal voor plantaardige gerechten en als eiwitrijke vervanger in stoofschotels, salades of Aziatische gerechten.
De Noord-Hollandse witte Krombek boon is één van de weinige witte bonen die er in Nederland nog is. Meestal geteeld in de Kop van Noord-Holland. Het is een crèmewitte boon in kidneyvorm met een heerlijk zachte romige smaak. Fermentatie haalt deze mooi naar boven en geeft ook een ziltige noot
Over Boonzaak
Tempe(h) is een traditioneel Indonesisch gerecht afkomstig van Java, gemaakt van gefermenteerde bonen, granen, noten of resten na bijvoorbeeld tofu- of olieproductie. Boonzaak is geïnspireerd door de cultuur en complexe smaken van tempeh en past deze toe op Nederlandse bonen. Ze hebben onderzoek gedaan naar tempeh productie, zien kansen voor teelt, gastronomie en duurzaamheid en erkennen de rijke culturele context en geschiedenis van tempeh.
Tijd om de Krombek terug op het menu te krijgen!
Allergenen | Kan sporen van soja bevatten |
---|---|
Bewaarcondities | Diepvries/gekoeld |
Temperatuurstroom | Diepvries |