Instock kookboeken

Eten redden in eigen keuken met Instock kookboeken

Ieder jaar gooien wij per persoon 41 kilo eten in de afvalbak. Daarom maakten wij twee kookboeken die je helpen om minder te verspillen én om klimaatvriendelijker te koken. In Instock Cooking lees en leer je alles over de acht verschillende conserveringstechnieken en met Circular Chefs leer je de vijf principes van de circulaire keuken kennen.

 

Instock Cooking is beschikbaar in Nederlands en Frans.
Circular Chefs is beschikbaar in Nederlands en Engels.

Instock Cooking

Met Instock Cooking dagen wij jou uit om te koken met het eten dat je op dat moment 'in stock' hebt. Aan de hand van acht conserveringstechnieken (inmaken in zoet en zoetzuur, fermenteren, vriezen, pekelen, roken, drogen en konfijten in vet) laat dit kookboek zien hoe je van overgebleven producten unieke gerechten creëert. We hebben ervoor gekozen om te werken met recepten waarin je kunt spelen met de ingrediënten. Geen tomaat in stock? Probeer het eens met een paprika! Zo hoef je nooit meer iets te verspillen. Leer alles over de verschillende conserveringstechnieken.

Experimenten met je voorraad is niet alleen beter voor het milieu, maar vooral ontzettend leuk. 

Circular Chefs

Vaker de fiets pakken, korter douchen, minder vliegen; allemaal bekende manieren om je impact op het milieu te verkleinen. Maar wist je dat één van alle klimaatbelasting veroorzaakt wordt door wat we eten en drinken? Met Circular chefs ontdek én proef je hoer je jouw food foorprint zo laag mogelijk houdt. Zonder concessies te doen aan de smaak! Aan de hand van vijf principes nemen we je mee in de verschillende aspecten van circulair koken. Zowel oud-Instock chefs als een mooi aantal bekende chefs delen hun klimaatvriendelijke recepten. Denk aan vegan gerechten met groente van het seizoen, mannetjesvlees, van schil tot pit koken en conserveren om niets te verspillen. 

 

De vijf principes:

1. Kies voor plantaardig

2. Kies voor het onbeminde

3. Geniet van schil tot pit en van kop tot staart

4. Conserveer wat je over hebt

5. Circulair binnen en buiten de keuken

 

Met recepten van Joris Bijdendijk, Rudolf Band, Lucas Jeffries, Samuel Levie, Freek van Noortwijk, Sil Peppelenbosch, Nel schellekens, Sven van der Spek, Estée Strooker en meer. 

Search engine powered by ElasticSuite