INSTOCK BIER

Ga zelf lekker de wereld verbeteren!

Een derde van alle voedselproductie wereldwijd

haalt ons bord niet. Dat kan anders!

Om nog meer eten te redden zijn we samen met De Loonbrouwerij het experiment aangegaan om van reststromen Instock speciaalbier te maken. Met als resultaat Pieper bier Bammetjes bier en Boos bier. Daar proosten we op!

Pieper Bier

Voedselverspilling
Jaarlijks wordt minstens 340 miljoen kilo aardappels verspild vanwege overproductie, te hoge kwaliteitseisen of schoonheidsfoutjes. Zonde! Daarom maken wij Pieper Bier van geredde aardappels! Met deze innovatie wonnen we de Karel de Vos duurzaamheidsaward. De aardappels voor Pieper Bier komen van een aardappelverwerker, die samen met ons de overgebleven of imperfecte aardappelen met liefde tóch een lekkere bestemming geeft!

Smaak van Pieper Bier
Door de neutrale smaak van de aardappels komt de hopsmaak sterker naar voren. Hierdoor proef je een bloemige bitter die door kenners wordt vergeleken met een Pale Ale.

Bammetjes Bier

Smaak van Bammetjes Bier
Op zuivel na, wordt brood het meest verspild in Nederland. Maar liefst 380 miljoen kilo brood wordt jaarlijks verspild! We zijn dan ook erg blij dat het gelukt is om gered brood als ingrediënt voor ons Bammetjes Bier te gebruiken. Bij het brouwen worden verschillende soorten brood gebruikt. Uiteindelijk red je met één biertje bijna twee boterhammen!

Smaak van Bammetjes Bier
Bammetjes Bier is het zomerse zusje van Pieper Bier! Dit broodbier is een witbiertje met een zomers karakter dat door haar bijzondere receptuur een lichte gisttroebel en een hint van banaan heeft.

Limited edition: Boos Bier

Dit framboos biertje was een toffe limited edition!

Voedselverspilling
Doordat frambozen erg kwetsbaar zijn, worden ze snel zacht. Hierdoor worden ze regelmatig afgekeurd voor de verkoop – en dat vaak in grote hoeveelheden. Door deze frambozen toe te voegen aan het brouwproces, hoeft geen enkele framboos verloren te gaan. Fun fact: met één biertje red je een handjevol frambozen!

Smaak van Boos Bier
Fris, fruitig en vol van smaak. Witbier zoals je ‘m kent, maar dan net even iets anders. Proost!

Klinkt lekker hé? Wie weet komt het in de toekomst weer terug…