INSTOCK BIER

Ga zelf lekker de wereld verbeteren!

Een derde van alle voedselproductie wereldwijd haalt ons bord niet. Dat kan anders!

Om nog meer eten te redden zijn we het experiment aangegaan om van reststromen Instock speciaalbier te maken. Met als resultaat Pieper bier en Bammetjes bier. Daar proosten we op!

Pieper Bier

Voedselverspilling

Jaarlijks wordt minstens 340 miljoen kilo aardappels verspild vanwege overproductie, te hoge kwaliteitseisen of schoonheidsfoutjes. Zonde! Daarom maken wij Pieper Bier van geredde aardappels! Met deze innovatie wonnen we de Karel de Vos duurzaamheidsaward. De aardappels voor Pieper Bier komen van een aardappelverwerker, die samen met ons de overgebleven of imperfecte aardappelen met liefde tóch een lekkere bestemming geeft!

Smaak van Pieper Bier

Door de neutrale smaak van de aardappels komt de hopsmaak sterker naar voren. Hierdoor proef je een bloemige bitter die door kenners wordt vergeleken met een Pale Ale.

Bammetjes Bier

Smaak van Bammetjes Bier
Op zuivel na, wordt brood het meest verspild in Nederland. Maar liefst 380 miljoen kilo brood wordt jaarlijks verspild! We zijn dan ook erg blij dat het gelukt is om gered brood als ingrediënt voor ons Bammetjes Bier te gebruiken. Bij het brouwen worden verschillende soorten brood gebruikt. Uiteindelijk red je met één biertje bijna twee boterhammen!

Smaak van Bammetjes Bier
Bammetjes Bier is het zomerse zusje van Pieper Bier! Dit broodbier is een witbiertje met een zomers karakter dat door haar bijzondere receptuur een lichte gisttroebel en een hint van banaan heeft.

Search engine powered by ElasticSuite