Grauwe Erwt Tempeh
De Grauwe erwt, ook wel de Kollumer Zoete Grauwe Erwt, is een oud streekgewas uit de provincie Friesland. Tijdens het drogen verandert de kleur van de erwten in een donkerdere, bruinachtige tint. Anders dan veel andere erwten is deze wat zoeter van smaak en heeft hij meer vruchtvlees.Door de stevigheid van de erwt heeft de tempeh een unieke stevige bite.
De Grauwe erwt, ook wel de Kollumer Zoete Grauwe Erwt, is een oud streekgewas uit de provincie Friesland. Tijdens het drogen verandert de kleur van de erwten in een donkerdere, bruinachtige tint. Anders dan veel andere erwten is deze wat zoeter van smaak en heeft hij meer vruchtvlees.Door de stevigheid van de erwt heeft de tempeh een unieke stevige bite.
Over Boonzaak
Tempe(h) is een traditioneel Indonesisch gerecht afkomstig van Java, gemaakt van gefermenteerde bonen, granen, noten of resten na bijvoorbeeld tofu- of olieproductie. Boonzaak is geïnspireerd door de cultuur en complexe smaken van tempeh en past deze toe op Nederlandse bonen. Ze hebben onderzoek gedaan naar tempeh productie, zien kansen voor teelt, gastronomie en duurzaamheid en erkennen de rijke culturele context en geschiedenis van tempeh.
Allergenen | Kan sporen van soja bevatten |
---|---|
Bewaarcondities | Diepvries/gekoeld |
Temperatuurstroom | Diepvries |