Friese Woudboon Tempeh
De Friese Gele Woudboon, of het Wâldbeantsje, groeit van oorsprong in Friesland: in de Friese Wouden. De bonen zijn crèmekleurig of citroengeel met een licht zichtbare adering en paarse accenten. Ze smaken aangenaam romig, en wat zoeter dan andere bonensoorten. Fermentatie haalt deze smaken goed naar boven. Tijd om de Friese Woudboon terug op het menu te krijgen!
De Friese Gele Woudboon, of het Wâldbeantsje, groeit van oorsprong in Friesland: in de Friese Wouden. De bonen zijn crèmekleurig of citroengeel met een licht zichtbare adering en paarse accenten. Ze smaken aangenaam romig, en wat zoeter dan andere bonensoorten. Fermentatie haalt deze smaken goed naar boven. Tijd om de Friese Woudboon terug op het menu te krijgen!
Over Boonzaak
Tempe(h) is een traditioneel Indonesisch gerecht afkomstig van Java, gemaakt van gefermenteerde bonen, granen, noten of resten na bijvoorbeeld tofu- of olieproductie. Boonzaak is geïnspireerd door de cultuur en complexe smaken van tempeh en past deze toe op Nederlandse bonen. Ze hebben onderzoek gedaan naar tempeh productie, zien kansen voor teelt, gastronomie en duurzaamheid en erkennen de rijke culturele context en geschiedenis van tempeh.
Allergenen | Kan sporen van soja bevatten |
---|---|
Bewaarcondities | Na ontdooien in koelkast bewaren en binnen 5 dagen consumeren |
Temperatuurstroom | Diepvries |