De Fryske Geraspte Kaas Pikant

THT: 01-02-2025

Oud 50+ | 1 jaar gerijpt | Krachtig oud | Vegetarisch

Kenmerkend voor deze kaas is de pittige, volle smaak en mooie kristalvorming. De kaas heeft minimaal een jaar gerijpt. Door de volle melk is de kaas nog steeds romig én dat maakt ‘m extra lekker.

Op voorraad
SKU
21243_V
Gegroepeerde productitems
Naam Beschikbaar Prijs
De Fryske Geraspte Kaas Pikant - 10 KG 23

De beste melk
De Fryske gebruikt melk van grotendeels grasgevoerde koeien. Dat wil zeggen dat ze overdag niet alleen zoveel mogelijk buiten grazen, maar ’s avonds en in de winter opnieuw gras krijgen (of graskuil). Met het Melklab willen ze bewijzen dat je hierdoor betere melk krijgt. En dus smaakvollere kaas.

Ze gebruiken de volledige, volle melk

De Fryske gebruikt de volle melk en ze romen het tijdens het kaasmaken niet af. Daardoor blijft ook de oudste kaas veel smeuïger dan bij concurrenten. Het brokkelt dus niet, maar blijft goed snijdbaar.

Een ‘oude’ eigen receptuur
De Fryske heeft lang, héél lang, aan hun recept gesleuteld. Uiteindelijk zijn ze uitgekomen bij een smaak die zelfs werd goedgekeurd door wijlen pake Berend (de Fryske ambassadeur die in 2021 op 100-jarige leeftijd overleed). Hij omschreef het ooit als ‘Kaas zoals kaas ooit smaakte’. Toen wisten ze dat ze klaar waren.

Geen kleurstoffen en e-nummers
De kaas heeft een kaaskleur. En die is bleker dan wat je gewend bent. Dat komt omdat andere kazen met kleurstof geler worden gemaakt. Bizar he? Dat doen zij dus niet (net zomin als het gebruik van andere e-nummers als conserveringsmiddel).

Vegetarisch stremsel
Ze gebruiken vegetarisch stremsel. Dus geen enzymen uit de lebmaag van pasgeboren kalfjes, wat traditioneel de manier is, maar microbieel stremsel dat gemaakt is door micro-organismen.

Meer informatie
Allergenen GMO vrij, vegetarisch en op natuurlijke wijze lactosevrij
Ingrediënten Gepasteuriseerde KOEMELK, zout, zuursel, microbieel strembsel
Temperatuurstroom Diepvries
Search engine powered by ElasticSuite