
Gevulde roze eitjes gekleurd met bietensap
Een klassieker, maar dan in een verrassend jasje. Door gekookte eieren kort te laten marineren in bietensap krijgen ze een prachtige roze rand. Een simpele truc die meteen zorgt voor een feestelijk effect. Vul ze met een frisse vulling en top eventueel af met bieslook, dille of een snufje paprikapoeder. Daarnaast is dit ook een goede zero waste tip. Heb je bietensap over? Gebruik dit dan om je eitjes te kleuren. Retro, vrolijk en altijd een succes.
Tijd: ± 15 minuten
Ingrediënten
5 eieren
Bietensap van een rode biet (genoeg om de eieren volledig te bedekken)
1 el Sweet Mustard van SkinnyDipp
2–3 el vegan mayonaise van Mayoneur
1 tl appelazijn
Handje fijngehakte bieslook
Handje fijngehakte dille
Zout en peper
Bereidingswijze
- Kook de eieren in 9 minuten hard, spoel koud af en pel ze.
- Leg de eieren in een kom met bietensap. Laat minimaal 1 uur marineren voor een subtiele roze rand, of langer voor een dieper effect.
- Halveer de eieren en verwijder het eigeel.
- Maak de vulling: prak de eidooiers fijn met mosterd, mayonaise, appelazijn, bieslook, dille, zout en peper. Meng tot een romige massa.
- Vul de halve eitjes met behulp van een spuitzak of twee theelepels.
Garneer met extra dille, bieslook of een snufje paprikapoeder.
Serveren maar!
Producten uit dit recept



