Online recepten reeks - Knolselderij steak met groene curry crème van Patrick Kort

Online recepten reeks - Knolselderij steak met groene curry crème van Patrick Kort

Chef Patrick Kort is al 11 jaar werkzaam voor Vermaat groep. Hij staat in de bedrijfskeuken van Google waar de gezonde maaltijden je om de oren vliegen. De filosofie van Google is om hun medewerkers te stimuleren gezonde keuzes te maken. Dagelijks worden 300 gasten verwend met een verrassend menu. Daarnaast zijn Patrick en zijn team veel bezig met het verminderen van voedselverspilling. 


Met Patrick zijn liefde voor fysiotherapie en koken is hij uiteindelijk toch de kokswereld ingerold. Eerst werkte hij in de horeca en vervolgens in de catering. Patrick heeft als cateraar gewerkt bij onder andere FMO en ABN Amro. Momenteel werkt hij bij Google niet alleen als chef, ook ondersteunt hij andere chefs met onder andere het samenstellen van menu’s en het verminderen van voedselverspilling. “Ik sta graag in de keuken, maar ik vind het ook erg leuk om bezig te zijn met alles wat daarbij komt kijken.”


Google pakt het stimuleren van gezonde voeding slim aan. “Het brein is zo ingesteld dat wat je ziet gelijk wordt getriggerd. Daarom ligt gezond eten hier voor het grijpen. Als je zin hebt in een ongezonde snack, moet je net wat beter zoeken." Ook werken ze vanuit Google met een Waste Policy. Hierin staat het doel om in 2025 50% minder voedsel te verspillen. “We zijn elke dag bezig om zo min mogelijk te verspillen. Als ik iets moet weggooien, doet het pijn in mijn hart.”


Patrick heeft altijd al de ambitie gehad om zelf een restaurant te openen. Zodra dit op zijn pad terecht komt, grijpt hij die kans met beide handen aan. Voor nu heeft Patrick het erg gezellig met zijn team. Samen halen zij de meeste voldoening uit het verrassen van de gasten met iets wat ze nog niet kennen.

Het gerecht

Patrick heeft een knolselderij steak voor ons bereid met een crème van groene curry, kokos flakes, cress en kruidenolie. Dit gerecht is geïnspireerd op een soortgelijk gerecht dat hij heeft gevonden op Instagram. Daar heeft Patrick vervolgens zijn eigen draai aan gegeven zodat dit op zijn werk makkelijker haalbaar is om te bereiden.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 st knolselderij
 • 1 st bloemkool
 • 20 gr groene curry pasta
 • 250 ml cocosmelk
 • 250 ml olijfolie
 • 5 gr vadouvan (Indiase kruidenmix met Franse invloeden)
 • 2 gr gerookte paprika poeder
 • 50 gr kokosflakes
 • Salad pie/cress
 • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook met kokosmelk en groene curry gaar.
 2. Schil de knolselderij en snij het in een steakvorm.
 3. Marineer de knolselderij met vadouvan, gerookte paprika, olijfolie, peper en zout.
 4. Rooster de knolselderij op 200 graden 15 minuten in de oven gaar.
 5. Blancheer de kruiden kort in kokend water. Laat vervolgens goed uitlekken en blender door met de olijfolie tot een gladde groene dressing (zeef de olie voor gebruik).
 6. Giet de bloemkool af (bewaar het vocht) en pureer tot een gladde massa.
 7. Voeg het kookvocht toe tot de juiste dikte.
 8. Rooster de kokos flakes 5 minuten in de oven op 200 graden bruin.
 9. Verdeel de puree in het midden van het bord, leg hierop de knolselderij steak.
 10. Garneer af met de kokos flakes en cress.
 11. Druppel de groene kruidenolie over het gerecht.

Ben jij door dit gerecht geïnspireerd geraakt? Kijk dan voor de geredde ingrediënten op instockmarket.nl. Door dit recept voor 4 personen te bereiden met geredde knolselderij, bloemkool en verse kruiden bespaar je 2,9 kg Co2. Dat staat gelijk aan 13 km rijden.