Online recepten reeks: Buffelmozzarella op caponata van geredde groenten van Rob Hofland
Tolhuistuin, een iconisch restaurant aan het IJ in Noord. Vroeger de kantine van Shell, en nu de thuisbasis van Executive chef Rob Hofland, die steeds duurzamer kookt om zijn gasten blij te maken. Met jaren aan ervaring en een divers team van getalenteerde koks, brengt Rob een unieke en smaakvolle ervaring naar de gasten van Tolhuistuin.
Als klein jongetje wist Rob al dat zijn toekomst in de keuken lag, geïnspireerd door zijn vader die altijd zei: "Zoek werk in iets waar mensen altijd van zullen genieten." En wat is er nu beter dan eten? Na jarenlange ervaring in verschillende restaurants en brasseries, heeft hij zijn plek gevonden bij Tolhuistuin. Het ultieme geluksmoment voor Rob is wanneer het restaurant tot de laatste stoel is gevuld. Als alles vlekkeloos verloopt in de keuken en de gasten tevreden zijn, is zijn dag gemaakt. De uitdaging ligt voor hem in het draaiende houden van het restaurant: het zorgen voor tijdige bestellingen, een schone werkomgeving en het creëren van een hechte samenwerking tussen het personeel.
Bij Tolhuistuin wordt het menu bepaald door culinaire trends. "DJ, kijk naar je publiek!" zegt Rob altijd. Als je denkt dat je het beste nummer draait, maar de dansvloer loopt leeg, dan moet je toch echt kijken naar wat het publiek wil. Zo past hij zich voortdurend aan aan de voorkeuren van zijn gasten. En weet je wat? Hij vindt het geweldig! Het zorgt voor veel creativiteit en variatie. Daarom biedt het menu een uitgebreide selectie aan vlees-, vegetarische- en veganistische gerechten. Voor ieder wat wils!
Het gerecht
Rob deelt een heerlijk gerecht uit zijn keuken, ontstaan uit de samenwerking met InstockMarket. Door het gebruik van verschillende groenten heeft hij samen met zijn Italiaanse collega een heerlijke caponata van geredde groenten gemaakt. Geserveerd met mozzarella, balsamico en toast van Turks brood.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4x bol Mozzarella 125 gram
- 40 gr rucola
- Balsamicoazijn
- 320 gr caponata
- 50 gr rode paprika
- 50 gr ui
- 1/3 aubergine
- 1/3 courgette
- 100 gr aardappel
- 50 gr bleekselderij
- 2x teen knoflook
- Tomatensaus
- 1 eetl Italiaanse kruiden
- Basilicum
- Turks brood
Bereidingswijze
- Snij de paprika, aardappel, courgette, aubergine, bleekselderij, ui en knoflook in blokjes.
- Frituur de paprika en aardappel.
- Bak de ui en bleekselderij met knoflook en Italiaanse kruiden tot het er glazig uitziet.
- Voeg de aubergine en courgette toe en bak dit alles kort.
- Doe de aardappel, paprika en tomatensaus erbij.
- Doe als laatste wat fijngesneden basilicum erbij en laat afkoelen.
- Bestrijk het Turkse brood met olijfolie en bak op 200 graden binnen 15 minuutjes tot toast.
- Dresseer het bord eerst met een opscheplepel caponata
- Leg hiernaast de bol mozzarella en toast.
- Leg er wat rucola aangemaakt met olijfolie naast.
- Dresseer de mozzarella bol met balsamicoazijn af.
Wil jij dit gerecht ook maken in jouw restaurant? Kijk dan voor de geredde ingrediënten op InstockMarket.nl. Door dit recept voor 4 personen te bereiden met geredde paprika, ui, aubergine, courgette, knoflook en aardappel bespaar je 0,6 kg CO2. Dat staat gelijk aan 3 km rijden.