Cool Runnings: de nieuwe logistiek partner van InstockMarket

Cool Runnings: de nieuwe logistiek partner van InstockMarket

Duurzame horeca groothandel InstockMarket is een nieuwe samenwerking aangegaan met Cool Runnings Transport BV voor het transport naar al hun horeca klanten. Cool Runnings Transport BV, gevestigd in Gilze (NB), is een logistieke expert die gespecialiseerd is in geconditioneerd transport van met name verse en diepgevroren levensmiddelen in Nederland en Vlaanderen.


InstockMarket biedt hoge kwaliteit reststromen en circulaire merken aan de horeca. Op dit moment bedienen ze ongeveer 400 klanten in Nederland. Door de samenwerking kan InstockMarket een groter gebied bereiken op meerdere leverdagen. Zo is het vanaf nu ook mogelijk voor de Vlaamse horeca om eten te redden. Daarnaast was ook de wens om in specifieke tijdsblokken te leveren een belangrijk punt voor de horecaklant. Bart Roetert van InstockMarket: “We zijn blij deze stap samen met Cool Runnings te zetten en de komende jaren veel impact te maken samen. Cool Runnings onderscheidt zich in hun klantgerichte aanpak en serviceniveau. Hiermee kunnen we het voor de horecasector het werken met reststromen nog gemakkelijker maken.”


Bij Cool Runnings Transport BV wordt er dagelijks gewerkt aan de meest efficiënte routes. Door gebruik te maken van een hub systeem is het mogelijk om de ‘foodmiles’ zo veel mogelijk te beperken. De hub voor regio noord is het Food Rescue Center van InstockMarket in Diemen. Regio zuid wordt bediend vanuit de Cool Runnings locatie in Gilze. De busjes van Cool Runnings Transport BV zijn uitgerust met een moderne koel- en vriesinstallatie, waardoor de voedselveiligheid te allen tijde geborgd is tijdens het transport. 


Tommy Knapen, Commercieel directeur Cool Runnings Transport BV: “We zijn bijzonder enthousiast over de samenwerking met InstockMarket. Dankzij deze samenwerking, waarbij Instock fungeert als een hub, zetten we een significante stap richting CO2-neutrale leveringen in de Randstad. Daarnaast kijken we er ook naar uit om transportdiensten te verzorgen voor de klanten van InstockMarket. Onze jarenlange ervaring en expertise in de Last Mile Fresh & Frozen stelt ons in staat om producten altijd op het juiste tijdstip, op de juiste plaats en onder de juiste condities te bezorgen.”