Een tropisch drankje met een unieke, gelaagde en complexe smaak, net zoals een goede wijn kan zijn

Een tropisch drankje met een unieke, gelaagde en complexe smaak, net zoals een goede wijn kan zijn

InstockMarket is altijd op zoek naar unieke en impactvolle producten. Daarom stellen wij jullie graag voor aan Pacha de Cacao! Een heerlijk drankje gemaakt van het overgebleven vruchtvlees van cacaobonen. Verras jouw gasten met dit verrassende, veelzijdige én duurzame drankje. Pacha de Cacao biedt onwijs veel mogelijkheden en geeft een extra touch aan jouw drankjes of gerechten!

Heerlijke cacaodrank

Pacha de Cacao betekent 'een wereld van cacao'. Cacao kennen de meesten natuurlijk van chocolade, die wordt gemaakt van de bonen van de cacaoplant. Maar wat maar weinig mensen weten, is dat een groot deel van de plant onnodig verloren gaat. De cacaoplant bestaat uit een schil (50%), vruchtvlees (30%) en bonen (20%), maar alleen deze laatste worden gebruikt en de rest nauwelijks. Het vruchtvlees dat rondom de cacaobonen zit, is namelijk onwijs gezond en heerlijk zoet en fris van smaak!

Hoewel je het misschien niet zou verwachten, smaakt cacaosap niet naar chocolade, maar naar een verfrissende mix van ananas, groene appels, peren en honing. Een tropisch boeket van smaken uit het regenwoud in Zuid-Amerika! En er wordt niets toegevoegd; alleen puur cacaosap en water. Dit drankje heeft bijna 30% minder suiker dan andere vruchtensappen. Daarnaast is het een bron van vitamine B1, magnesium en kalium, natuurlijke oppeppers die zorgen voor een dosis gezonde energie. Een mooi alternatief voor bijvoorbeeld appelsap of sinaasappelsap.

Duurzame én sociale impact

Pacha de Cacao is een female start-up uit Amsterdam, opgericht door Marika. Het idee ontstond in 2018 tijdens haar werk in de cacao- en chocolade-industrie, waar ze zich bezighield met het oplossen van problemen in de cacaoketen. Toen ze zich niet zo goed voelde, bood een vriendelijke lokale boer haar cacaosap aan. "Dit gaat je goed doen, het geeft je energie!”, vertelt Marika trots. Marika werd nieuwsgierig en ging op onderzoek uit. Ze ontdekte dat het vruchtvlees van de cacaoplant verbazingwekkende voedingsstoffen bevat en een heerlijke smaak heeft.

“Het verbaasde me dat niemand hier nog iets mee deed! Tegelijkertijd zag ik dat de boeren in de cacaoprojecten waar ik werkte, nog steeds arm bleven, omdat ze alleen geld verdienen aan de cacaobonen en de markt hiervoor heel instabiel is. Dit bracht me op het idee om iets te doen met deze reststroom!” 

Na heel hard en vele uren werken, is Pacha de Cacao uitgegroeid tot een mooi bedrijf met een heerlijk en uniek product. In 2023 wonnen ze zelfs een Great Taste Award!

Gelaagde smaken en divers in gebruik

De smaak is uniek, gelaagd en complex, bijna zoals een goede wijn kan zijn. Pacha de Cacao kan puur gedronken worden, maar is ook uitstekend te gebruiken als onderscheidend ingrediënt in jouw keuken. Je kunt er de heerlijkste cocktails en andere alcoholvrije creaties mee maken, zoals mocktails, smoothies, verfrissende ice teas en homemade limonades. Maar er is nog meer mogelijk met Pacha de Cacao. Je kunt de cacaodrank namelijk ook gebruiken als hartig ingrediënt, in bijvoorbeeld een vinaigrette of voor het maken van ceviche. De mogelijkheden voor het gebruik van dit unieke cacaodrankje zijn eindeloos, wat Pacha de Cacao een onwijs uniek en veelzijdig product maakt!

Via InstockMarket vindt Pacha de Cacao haar weg naar klanten die hun circulaire verhaal omarmen en juist op zoek zijn naar bijzondere producten. Pacha de Cacao helpt jou om je te onderscheiden van concurrenten en geeft je de mogelijkheid om een mooi verhaal te presenteren aan jouw gasten. Ontdek de unieke smaak van Pacha de Cacao nu bij InstockMarket.


Ontdek de producten van Pacha de Cacao bij InstockMarket

Direct aan de slag? Dat kan!

Zet een duurzame stap met InstockMarket!

Liever eerst persoonlijk contact?

Neem direct contact met ons op!

Search engine powered by ElasticSuite